Webshop » Specifieke hulp » Verwerking Miskraam/ Onderbreking van de zwangerschap

Ondersteuning bij verwerking van verlies door miskraam of onderbreking van de zwangerschap

Het verlies van een ongeboren kind is erg moeilijk om te plaatsen. Het wordt door onze maatschappij nog altijd niet gezien als het verlies van een leven, of je er nu voor kiest of niet. Dit is iets wat je heel lang kan blijven achtervolgen, zowel als (toekomstige) moeder als vader.

Ik plaatste deze twee toch wel verschillende manieren van verlies bij mekaar. Ook al gebeuren ze vaak in verschillende omstandigheden, de verwerking ervan is nodig om verder te kunnen. En daar schiet onze maatschappij vaak tekort.

Miskraam/ terugkerende onderbreking van de zwangerschap

Als toekomstige ouder is het erg moeilijk om te begrijpen waarom een zwangerschap zich niet doorzet en waarom het lichaam ervoor kiest om het embryo/de foetus te laten gaan. Ik help je graag om dit een plaats te geven en te verwerken.
Je zit vast met vele vragen, vooral als je zwangerschap al meerdere malen is onderbroken. Na dit verlies kan je er aan twijfelen om nog te proberen om zwanger te raken, omdat je jezelf het verdriet wil besparen. Omgaan met deze angst is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Ik begeleid je graag bij dit proces.Onderbreking van de zwangerschap/ Abortus

Dit onderwerp is voor velen een taboe en zal ook door vele mensen worden veroordeeld. Er wordt maar weinig begrepen dat de omstandigheden het soms niet toelaten een zwangerschap te laten doorgaan. Vrouwen (en ook mannen) die ervoor hebben gekozen een beginnend leven stop te zetten dragen dit vaak jaren met zich mee omdat er geen ruimte is om dit te bespreken en te verwerken.
Vaak is het een keuze die snel gemaakt moet worden, en die dan ook meestal rationeel gebeurt. De emoties, zoals verdriet en schuldgevoel, komen pas later. Soms zelfs vele jaren later.Het proces van leven en dood

Door dit proces beter te begrijpen, kan het makkelijker zijn om met deze situaties om te gaan. Vanuit een spiritueel oogpunt bekijk ik samen met jou je situatie zodat je weer verder kan, en eventueel de nodige keuzes kan maken.


705ee03c674cbe6943f6993214c75f91