Webshop » Healing bij dieren

Healing bij dieren

Alternatieve therapie en healing voor dieren

Steeds meer mensen zoeken hulp in de alternatieve sector als het gaat om hun fysieke en psychische gezondheid. Naast de klassieke geneeskunde kan energetisch werk een perfecte aanvulling zijn, zeker als er emotionele zaken verborgen zitten die genezing kunnen vertragen of tegenhouden.
Een energetische behandeling kan iemands leven veranderen als emotionele wonden worden geheeld of als fysieke pijnen worden verzacht.
Een behandeling zorgt in de eerste plaats voor meer rust en ontspanning, maar ook de endorfines die vrijkomen verzachten de pijn.

Elk van ons bestaat uit energie die van buitenaf kan worden beïnvloed. Mensen en situaties hebben een effect op ons. Zo kunnen we van de ene energie krijgen en van de andere erg vermoeid raken. Sommigen maken ons blij, anderen laten ons achter met een moedeloos gevoel. We nemen als het ware een deel van hun energie over, en afhankelijk van ons eigen energetisch lichaam kunnen we deze energie (tijdelijk) met ons meedragen.

Zo hebben ook dieren een invloed op ons, en hebben wij een invloed op hen. We weten allemaal dat dieren heel goed kunnen aanvoelen en kunnen lijden onder bepaalde omstandigheden of situaties. Ook zij hebben nood aan een energetisch evenwicht om gezond te blijven.

well-being-percent20works-dog-percent20and-percent

Het verschil tussen mensen en dieren

Het grootste verschil zit in de ontvankelijkheid. Dieren staan wagewijd open voor energie van buitenaf, en ontvangen dus erg makkelijk helende energieën. Van nature uit kunnen zij makkelijk verbinding leggen met een energie die dezelfde frequentie heeft als die van de natuur en de kosmos. Zij begrijpen onmiddellijk wat goed is voor hen en voelen zich daar helemaal tot aangetrokken. Zij volgen volledig hun intuïtie en gevoel, daar waar wij als mensen geneigd zijn om te gaan nadenken, analyseren wat we voelen en blokkeren.

animal-healing-horses

Wat kan energetisch werk betekenen voor dieren?

Ieder dier kan last hebben van een psychisch probleem, net als wij. Het feit dat ze een leven hebben dat grotendeels gecreëerd is door de mens, en zij dus een deel van onze levensstijl overnemen, kunnen zij emotionele problemen ervaren. Dieren zijn erg gevoelig voor onze stemmingen en onze manier van leven. Ook dieren kunnen klachten krijgen door stress, net zoals wij. In de natuur hebben dieren ook een soort 'gezonde stress' nodig om te kunnen overleven, maar dieren die worden gevangen gehouden, of beperkt zijn door de mens op een andere manier, kunnen ongezonde stress ervaren door de situatie waarin ze leven. Enkele voorbeelden van ongezonde zaken voor dieren zijn: ongezonde voeding, te weinig beweging of stimulatie, verveling, onnatuurlijke geboorte (door fokkerij), met teveel dieren een ruimte delen,...

En dan hebben we natuurlijk ook nog misbruik, dieren die in de steek zijn gelaten of te lang in een asiel hebben verbleven.
Vooral als je een dier hebt geadopteerd kan het zijn dat je huisgenoot niet helemaal gelukkig is door dingen die in het verleden zijn gebeurd. Een behandeling kan je dier helpen om negatieve herinneringen los te laten en het immuunsysteem te versterken.
Heel wat dieren lopen door een bepaalde gebeurtenis een trauma op bv. na een ongeluk, een zwaar onweer, een onverwachte gebeurtenis of het verlies van iemand. Een sessie kan ook heel wat betekenen voor dieren die moeilijk met mekaar kunnen samenleven.

Ieder dier heeft baat bij een behandeling. Zo mocht ik al behandelingen geven aan paarden, honden, katten, hamsters en vogels.

animalreconn

De behandeling

Behandelingen kunnen ook voor dieren op afstand worden gegeven. Dit is zeer praktisch aangezien het dier niet vervoerd hoeft te worden, niet in contact hoeft te komen met vreemden (vooral als er sprake is van een specifieke angst) en lekker kan ontspannen op een vertrouwde en voor hen veilige plaats.
Tijdens een behandeling wordt het dier compleet behandeld en richt ik me niet tot de klacht zelf. Net zoals bij de mens hoort een lichaam volledig in evenwicht te zijn om gezond te zijn.
Na een behandeling is er snel verandering te merken in het gedrag van je dier. Zowel psychisch als fysiek kan een dier zich snel veel beter voelen na één sessie. Omdat ze net zo erg open staan, gaan ze makkelijker genezen dan wij mensen doen.
Het aantal behandelingen hangt natuurlijk af van dier tot dier, en waarvoor het wordt behandeld. Klachten die al langer aanwezig zijn hebben meestal meerdere behandelingen nodig dan klachten die recent aanwezig zijn.
Pure emotionele zaken kunnen vaak in één of twee sessies worden aangepakt. Ook gezonde dieren kunnen baat hebben bij een behandeling. Dit houdt ze fit, versterkt hun weerstand en zorgt ervoor dat ze kunnen blijven leven in een omgeving die voor hen niet altijd even natuurlijk en ontspannen aanvoelt. Net zoals wij mensen af en toe eens extra dienen te ontspannen, hebben dieren het nodig om even afstand te nemen van hun dagelijkse leven.