Webshop » Yoni/Tantra ei

Yoni/Tantra ei

Het woord 'Yoni' is afkomstig uit het sanskriet en verwijst naar de heilige en spirituele energie van de vagina en baarmoeder, het centrum van het vrouw-zijn.
Het kosmische yoni ei (of tantra ei) wordt al eeuwen gebruikt door vrouwen in verschillende culturen om hun baarmoeder en vrouwelijkheid te helen, en zich bewust te worden van hun lichaam en hun vrouwelijkheid.
Deze vorm van healing heeft effect op je persoonlijke groei als vrouw, maar ook op de algemene vrouwelijke en mannelijke energie die aanwezig is op onze planeet en in dit universum.

De Yoni eitjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kristal en hebben de vorm van een ei omdat dit symbool staat voor transformatie, wedergeboorte, zuiverheid, creativiteit en vruchtbaarheid.

De eitjes worden vaginaal ingebracht om zo hun werk te doen in het centrum van je vrouw-zijn, waardoor je zowel op fysiek als spiritueel vlak vele voordelen kan ervaren. Ze kunnen ook worden vastgehouden tijdens meditatie, onder het kussen worden gelegd tijdens het slapen,...

Voordelen:
- betere bewustwording van je lichaam en je vrouw-zijn
- energetische activatie van de vrouwelijke geslachtsdelen en baarmoeder
- persoonlijke groei en spirituele ervaringen en inzichten
- het loslaten van emotionele trauma's (op alle vlakken)
- beter aanvoelen van de maan en haar energie, waardoor ongemakken verminderen
die eerder werden ervaren tijdens verschillende maanfasen (bv. volle maan)
- verhoogd sensueel genot en intensere seksuele ervaringen
- versteviging van de bekkenbodemspieren (bv. bij urineverlies, na een zwangerschap,...)
- neutraliseert de zuurtegraad van de vagina, waardoor irritaties en infecties kunnen voorkomen worden
- algemeen evenwicht in het bekkengebied, waardoor klachten ter hoogte van het bekken kunnen afnemen,  pijnen in de benen kunnen verminderen, en de spijsvertering wordt bevorderd.
- positief effect op blaas en nieren, darmen, lever, pancreas,...

De yoni eitjes die ik aanbied zijn energetisch gereinigd en opgeladen om jou spiritueel te ondersteunen.
Je kan je eigen exemplaar na ieder gebruik reinigen met water (en eventueel een neutrale zeep).
Nadien kan je naar eigen gevoel wat kruiden of etherische olie mengen in kokend water en na afkoeling je eitje een bad geven van ongeveer 15 minuten.

Neem bij een eerste gebruik steeds de tijd om je te verbinden met jouw yoni ei. Ga rustig mediteren of leg het bij je als je gaat slapen. Leg het regelmatig op je onderbuik om zo de connectie te voelen.

Kristalsoorten

Jade
Deze wordt vaak aangeraden als je nog niet vertrouwd bent met de yoni eitjes.
Eerst en vooral zorgt jade voor healing en rust. Deze helpt je ook te begrijpen, jezelf open te stellen voor de ervaring op een ontspannen manier. Jade zorgt voor volledigheid. Op die manier leer je jezelf kennen (en dus ook je lichaam). Je gaat ook accepteren wat op dit moment is, wat nodig is voor je verder kan.
Jade is ideaal als je ervoor kiest om je exemplaar een hele dag te dragen. Jade is een stevig kristal en heeft een fijne reinigende werking. Bij dagelijks gebruik kan je het eitje best regelmatig reinigen (door bepaalde kruiden of een badje met himalaya zout).
Het dragen van een yoni ei kan best emotioneel heftig zijn. Jade is een erg zachte soort, die zich makkelijk aanpast aan jouw energie en wat jij op dat moment nodig hebt.
Jade helpt je te gronden, en zorgt voor rust en vertrouwen (bij het hartchakra). Jade is liefde. Deze stimuleert zelf-liefde en hoe je je opstelt in liefde naar anderen, zonder het contact met jezelf te verliezen.
Daarom is jade ook een enorme aanrader voor al wie wat gevoeliger is, snel gevoelens van anderen aanvoelt, en erg meeleeft met anderen, soms ten koste van eigen energie.
Witte jade: heeft alle eigenschappen van de donkere jade, maar werkt vooral op je innerlijke rust, en maakt het in je hoofd ook een heel stuk rustiger. Witte jade maakt alles zachter, makkelijker en geeft je vertrouwen in het leven en laat je voelen dat alles goed is.
Witte jade is ook aangeraden als je gevoelig bent voor infecties, omdat deze de zuurtegraad (ph-waarde) van je vagina in balans brengt.

Rozekwarts

Dit lichtroze kristal brengt je de energie van liefde door je hartchakra te activeren. Rozekwarts brengt je zelf-liefde, harmonie in relaties, en stelt je open voor onvoorwaardelijke liefde. Dit is een kristal met een hoge vibratie!
Rozekwarts gaat vooral helen op emotioneel vlak (dus zorg dat je goed gegrond blijft). Oude wonden en trauma's (ook seksueel) kunnen even worden aangeraakt om dan losgelaten te kunnen worden.
Rozekwarts verhoogt je emotionele energie en gevoeligheid. Als je wil geïnspireerd worden door liefde, schoonheid, volledigheid en connectie, dan is deze zeker iets voor jou.
Vanuit zijn directe werking op het hartchakra zal de rozekwarts ook de andere chakra's activeren en schoonmaken.
Vanwege zijn hoge vibratie wordt rozekwarts niet aangeraden om te gebruiken als je nog niet vertrouwd bent met het gebruik van het yoni ei. Mocht je je toch aangetrokken voelen, zorg dan steeds voor voldoende aarding (door eventueel een ander kristal, of meditatie technieken).
Zorg dat je voor het gebruik ook voldoende mediteert samen met je exemplaar, of dat je het een tijdje bij je houdt om te wennen aan zijn energie.
Het rozekwarts yoni ei brengt ook je systeem op gang: hart, nieren en baarmoeder/eierstokken. Bij dit laatste verhoogt het de vruchtbaarheid. Ook brengt het meer leven en uitwisseling van energie tussen jou en je partner, waardoor je behoefte aan intimiteit toeneemt en je je meer kan openstellen voor intiem contact.
Laad je rozekwarts op bij maanlicht, of bij zacht kaarslicht.

Rode Jaspis

Jaspis werkt fysiek en mentaal herstellend door zijn grondende werking. Hij geeft je weer energie en helpt je opnieuw op te laden. Hij geeft je kracht, doorzettingsvermogen en helpt je om je sterker te maken. Dit is een zachte, vitale stimulator van chi (levensenergie/levenskracht). Zijn vibratie geeft je extra kracht en energie om je evenwicht te vinden en te behouden, en zo dicht bij jezelf (gegrond) te blijven. Jaspis werkt op de onderste chakra's, vooral het basischakra, en is verkrijgbaar in verschillende tinten.
Rode jaspis brengt eveneens inzicht in persoonlijke stukken en geeft je een sterk gevoel van stabiliteit. Hij helpt je in tijden van stress, en brengt rust, kalmte en een algemeen gevoel van heel-zijn.

Bij schommelingen in je seksuele interesse kan rode jaspis je eveneens ondersteunen, net omdat hij zorgt voor evenwicht en stabiliteit bij je onderste chakra's. Ook wordt er gezegd dat rode jaspis je vruchtbaarheid bevordert zodat conceptie makkelijker kan plaatsvinden.

Zijn rode kleur staat voor passie, wat je creativiteit kan vergroten, maar ook algemeen je gevoel voor liefde en het delen van liefdesenergie. Hij helpt je om je te verbinden met je partner, je te verenigen ook op emotioneel vlak, wat je intieme leven ten goede kan komen. 

Rode jaspis kan je helpen als je het gevoel hebt dat je liefdesleven een boost kan gebruiken, of als je toe bent aan nieuwe, levendige energie op vlak van liefde en relaties.