Webshop » Nieuwe/Volle maan » Nieuwe maan - Zonsverduistering

Nieuwe maan - Zonsverduistering

Komende maand hebben we twee verduisteringen:
- een gedeeltelijke zonsverduistering op 25 oktober
- een volledige maansverduistering op 8 november (bloedmaan)

Enkel de zonverduistering zal bij ons, in België en Nederland zichtbaar zijn. We zien deze tussen 11 en 13u, met het hoogte punt om 12u05. 22% van de zon zal dan bedekt zijn.
Later deel ik hierover nog wat meer via de community van mijn YouTube kanaal.

Verduisteringen zorgen voor grote verschuivingen en transformatie. Vooral als we ons aan het einde van een cyclus bevinden en toe zijn aan verandering, kan een eclips net dat teweegbrengen wat nodig is.


Nieuwe maan in Schorpioen – Zonsverduistering

Deze energie opent poorten zodat de eclips energie binnen kan komen, en bouwt zich op naar de maansverduistering in november.
Met deze gedeeltelijke verduistering in Schorpioen zorgt deze nieuwe maan voor een extra nieuwe start. Een nieuw begin met een frisse, nieuwe energie die vooral op zielsniveau zal werken. We worden er nog eens extra aan herinnerd waarom we voor dit leven hebben gekozen.
Dit is een inspirerende nieuwe maan die ons duidelijk laat zien wat belangrijk is. Daardoor leren we onze (vuur) energie af te stemmen op wat we willen en wat voor ons belangrijk is. We kunnen dan ook het gevoel hebben dat we heel andere keuzes willen maken, of dat we ons leven heel anders willen organiseren of een compleet andere richting willen geven.

We krijgen de kans om ons heel sterk te verbinden met ons hogere zelf, zodat we op een veel dieper niveau kunnen gaan voelen en begrijpen. We voelen ook steeds meer dat we oude lagen verwijderen om het echte, onze waarheid dus, beter kunnen gaan zien en voelen.

De energie van de planeet Venus is met deze zonsverduistering ook sterk aanwezig.
Zie mijn video ‘Liefde, dromen en verlangens’ en het stukje wat ik hier eerder over schreef:
Hartsenergie oktober 2022
Onze hartsenergie neemt toe, een hogere liefde gaat stromen en het stukje geven en nemen komt meer in evenwicht. Ook worden we ons meer bewust van wat waarde geeft aan ons leven waardoor we onze energie meer bewust gaan sturen en (her)verdelen.
Deze energie maakt het makkelijker om liefde te voelen, te geven en te ontvangen.

Door deze sterke hartsenergie durven we nog meer ons gevoel te volgen, en kunnen we definitief relaties en situaties achter ons laten die niet meer in evenwicht zijn, of die ons niet meer dienen. We gunnen onszelf meer, en dat zorgt ervoor dat we kiezen voor zaken die meer resoneren met die hogere liefde.
Dit voelen we vooral in onze persoonlijke relaties, maar ook in ons werk en waar we dagelijks mee bezig zijn. Door de sterke zielsverbinding voelen we veel beter wat bij ons past, en wat ons kan voeden zodat we door kunnen groeien vanuit die hogere energie.
Het meer gevoelsmatig ‘begrijpen’ zorgt ervoor dat we veranderingen aan kunnen brengen in ons werk zodat ons leven een andere vorm krijgt. Voor velen betekent dit het definitief loslaten van oude situaties, of een oude manier van leven.

Deze nieuwe maan vraagt ons om volledig aanwezig te zijn vanuit onze vrouwelijke energie.
Bij de verduistering wordt de energie van de zon (het mannelijke) geblokkeerd door de maan (het vrouwelijke), waardoor onze intuïtie en ons aanvoelen enorm wordt versterkt.
In het collectief komt alle onderdrukte vrouwelijke energie vrij, waardoor we sterk de behoefte kunnen voelen om te gaan spreken en te verbinden. Dit is het hogere hart wat eveneens wordt geactiveerd, waardoor we ons op een meer creatieve manier kunnen gaan uiten en de ander ook echt gaan voelen zodat we ons op een hoger niveau gaan verbinden.
We kunnen de komende weken meer gelijkgestemden ontmoeten, en meer liefde gaan voelen in onze contacten.

Neem bij deze nieuwe maan de tijd om je te focussen op je hartsenergie en je verlangens. Voel hoe jij je wil verbinden en wat liefde voor jou betekent. Zet jouw intenties krachtig neer, zodat de energie jou extra kan ondersteunen de komende weken.

De sterke aanwezigheid van onze vrouwelijke energie helpt ons om te accepteren en te vertrouwen, zodat we volledig in die overgave kunnen gaan. De meest krachtige veranderingen kunnen gebeuren als we durven ontspannen en aanvaarden wat op dit moment aanwezig is. Door aanwezig te zijn in het nu-moment stellen we ons open voor nieuwe ideeën, inspirerende zaken en een nieuwe manier van aanpakken.
Het zal vooral de maansverduistering (bloedmaan) zijn die zal zorgen voor een definitief einde van een structuur, waardoor heel veel kan en zal doorbroken worden.

Ga voor jezelf ook nog even terug naar de vorige verduisteringen in april en mei eerder dit jaar en merk op wat er in jouw leven is veranderd en hoe jij zelf anders in het leven bent gaan staan. Wat heeft de afgelopen zomer jou gebracht? Waar heb je nog aan vastgehouden? Welke nieuwe inzichten heb je gekregen? Wat is er in jouw leven veranderd wat jou eerst een ongemakkelijk gevoel gaf maar nu eerder een zegen blijkt te zijn?

Deze nieuwe maan geeft ons nog eens de kans om naar binnen te keren, om volledig op te laden en onszelf datgene te geven wat we nodig hebben. Zoek de rust op en wees vooral zacht voor jezelf. Je hart maakt zich klaar om zich volledig te openen. Voel heel bewust dit proces van accepteren en volledig tot jezelf komen.

Heb je graag een korte persoonlijke (video) reading bij deze nieuwe maan en eclips:
Video consult Lenormand + Tarot
Ik doe ook nog enkele specifieke video consulten rond hartsenergie en verlangens:
Jouw hartsenergie (psychic tarot)

Volgend weekend (28 en 29 oktober) doe ik weer enkele korte healingsessies.
Je plaatsje kan je alvast reserveren:
Korte healing op afstand


© Leni De Chou