Webshop » Blog » Spirituele ontwikkeling » Het leven is een ontdekkingsreis

Het leven is een ontdekkingsreis

Het leven is een reis. We zijn op weg en weten uiteindelijk niet waarheen. Tijdens onze reis door het leven leren we onszelf beter kennen. De situaties waar we in belanden en de problemen waar we mee worden geconfronteerd zorgen ervoor dat we lessen leren en inzichten krijgen. De mooie momenten leren we des te meer te appreciëren. Het leven is stijgen en dalen, doorzetten en dan weer genieten.
De reis naar onszelf kan zwaar zijn, maar ook erg boeiend. Zie het leven dan ook als een avontuur, een ontdekking. Je ontdekt jezelf, het wonder in jezelf, en krijgt de kans om je ervaringen te delen met anderen.

8d82ab856932f4f1f8f91f6c2b853681      


Tegelijk helpen anderen jou op je pad, door met je mee te gaan, of door tegen je op te botsen. Ze maken het je een stukje makkelijker of laten je net zien waar je kracht zich bevindt. Uit iedere situatie kan je rust halen, door in vriendelijkheid met de ander om te gaan. Iedereen dient te leren en ieder van ons heeft kantjes die nog kunnen worden bijgeschaafd. Heb dus ook respect voor de weg van de ander. Door te handelen vanuit rust en vriendelijkheid kan je de ander verder helpen. Het naast mekaar staan, zij aan zij, met respect voor de ruimte van de ander. Jullie behouden jullie eigenheid maar handelen steeds vanuit compassie. Heb eerbied voor de ander.

We zitten uiteindelijk allen samen in deze grote verandering. Samen kunnen we deze uitdaging aan. Door mekaar tegen te werken en ons ego te laten gelden maken we het mekaar en ook onszelf erg moeilijk. Door onze talenten te verzamelen kunnen we mekaar helpen. Onze aarde heeft onze hulp nodig. We zijn allen mensen, en zijn daarin volledig gelijk. Door onze gaven te delen, brengen we onze samenleving in evenwicht. Door naast mekaar te gaan staan, en niet tegenover mekaar, zorgen we dat we allen kunnen ontspannen. Dit gedrag komt iedereen ten goede. Alleen zo raken we vooruit, alleen zo kunnen we tot oplossingen komen.

We zijn mensen, gemaakt om liefde te delen, om samen te leven, om te zorgen voor elkaar.
 
Het leven is een reis,
geen bestemming
Er bestaan geen fouten,
enkel kansen die we kunnen nemen
Schuif je spijt aan de kant,
want NU is alles wat we hebben

© Leni De Chou 2012