Webshop » Blog » Spirituele ontwikkeling » Leef jij je eigen leven?

Leef je eigen leven?


De dag dat mijn leven echt begon...

Het heeft even geduurd voor ik begon te beseffen dat ik geleefd werd door anderen. Ik leefde niet voor mezelf, maar probeerde mee te draaien in onze gekke maatschappij en deed mijn best om te voldoen aan de eisen van anderen. Er werd heel wat van me verwacht.
Ik deed wat ik moest doen, maar was niet gelukkig. Mijn lichaam liet me al een tijdje weten dat ik niet leefde voor mezelf, maar ik kon het toen nog niet zien.
Tot het moment dat ik eindelijk de stap zette en volledig voor mezelf koos. Ik had geen reden meer om vast te houden aan de dingen die me (valse) zekerheid brachten. Die dingen hoorden niet bij mij. Ik leefde niet mijn eigen leven.

Ik deed er jaren over om te ontdekken wie ik werkelijk ben en waar ik me goed bij voel.
Mijn leven is nu van mezelf, van mij alleen. Ik leef voor mezelf en daardoor ben ikzelf de belangrijkste persoon in mijn leven. Ik word steeds minder belemmerd door regels en beperkingen. Ik doe nu wat goed is voor mezelf, niet meer wat goed is voor anderen. Of wat anderen vinden dat goed is voor mij.

Ik krijg vaak de opmerking dat ik veranderd ben. Vroeger was ik een verlegen, stil en somber meisje. Ik leefde niet.
Nu ben ik steeds meer mezelf en dat wordt door anderen opgemerkt. Vooral mensen die me al jaren niet meer hebben gezien merken het verschil. Mijn openheid en enthousiasme verbazen velen.
En nee, ik ben niet veranderd. Ik ben gewoon mezelf en leef mijn leven.

 1d9c0732fcf9ddd7f57731416ad2fae9              

 
Wanneer begin jij te leven?

Jij alleen kan bepalen wat jou gelukkig maakt. Het moment dat je beslist om je eigen weg te zoeken en je eigen leven uit te bouwen, ontdek je vrijheid. En dat is het allermooiste wat er is.
Velen houden vast aan zekerheden zoals geld en materie, maar dat maakt je uiteindelijk niet gelukkig. Het leven is op die manier één grote verplichting.
Pas als je kan doen wat voor jou helemaal goed voelt, ga je écht leven. Het is jouw leven, jouw ontdekkingstocht. Jij hebt het recht om helemaal voor jezelf te kiezen en te gaan doen wat voor jou goed voelt. Wees jezelf en volg je gevoel.
Het is erg makkelijk om te zeggen 'ja maar...'. Als je wil vind je altijd wel een excuus. Waar ben je dan bang voor? Ben je bang om iets te verliezen? Of ben je gewoon bang voor jezelf?
Wie zou je zijn zonder al die vastgeroeste patronen, regels en wetten? Besef dat deze je alleen maar beperken en klein houden. Geef jezelf de kans om te groeien, om te ontdekken. Ga datgene doen wat bij jou past en creër je eigen leven. Dat is pas 'leven'. Laat je energie stromen en LEEF.

 
Het leven is een geschenk

Jouw leven geeft je de mogelijkheid om te ontdekken en te groeien. Neem dan ook die kans en zie je leven als een geschenk, een geweldige reis die jij volledig mag uitstippelen. Jij bepaalt welke richting je uit gaat. Jij mag jouw leven invullen.
Gelukkig zijn is een geboorterecht. En jij bent de enige die jou gelukkig kan maken. Maak je los van anderen en laat je geluk niet meer van hen afhangen.
De dag dat je beseft dat je leven van jou is, en van jou alleen, dan zal je vrijheid ontdekken. Zie het leven als een uitdaging, een avontuur. Leef met jezelf. Geef jezelf alle aandacht en leef naar je gevoel.

 

© Leni De Chou 2013