Webshop » Blog » Liefde en relaties » Relaties en spirituele ontwikkeling

Relaties en spirituele ontwikkeling

We zoeken allemaal naar liefde, maar velen zijn haast wanhopig op zoek naar die ene die hen gelukkig zal maken. Helaas hebben relaties gebaseerd op verlangen weinig diepgang en dus ook weinig kans op slagen. Men gaat nog steeds relaties aan omdat ze een voordeel opleveren of nuttig zijn. In zo'n gevallen vult de partner een leegte in en wordt er een vals gevoel van geluk gecreëerd.
Wanneer de eerste verliefdheid voorbij is, wordt men geconfronteerd met de realiteit en is de relatie niet zo geweldig als men dacht. Sommigen blijven bij mekaar omdat het hen ook andere voordelen oplevert. Soms is een partner goed voor het ego, net zoals dat gaat met geld, macht en status.
Uiteindelijk komt iedereen tot het besef dat dit soort relaties niet het echte geluk brengen. En dan is het tijd voor een keuze: samenblijven met iemand die je niet gelukkig maakt of de relatie verbreken.

Spirituele relaties helpen je groeien

Is het mogelijk om samen te zijn met iemand die je altijd en overal doet stralen en je ook gelukkig maakt? Als men praat over spirituele relaties dan gelooft men in onvoorwaardelijke liefde. Dit is een totaal ander soort liefde dan de meesten onder ons kennen. Het is een liefde die niet bindt, en die beide partners voldoende vrijheid geeft om spiritueel te ontwikkelen. Relaties kunnen worden aangegaan op een manier dat ze ons helpen te groeien. Op die manier worden we wijzer, zachter voor onszelf en kunnen we meer medeleven tonen. We komen anders tegenover onze partner te staan, waardoor de relatie meer open en makkelijker wordt.

Een spirituele partner geeft je de kans om persoonlijk te groeien. Door samen hieraan te werken groei je ook steeds meer naar mekaar toe. Je haalt het beste in jezelf naar boven en helpt de ander door je steun en liefde. Dit is trouwens niet enkel mogelijk in liefdesrelaties. Ook vriendschappen kunnen zo'n diepgang bereiken dat ze je op een spirituele manier ondersteunen. Wanneer je leeft in liefde met jezelf zullen al je relaties en contacten daar baat bij hebben.

Verwerk vorige relaties

Om mensen aan te trekken die jou kunnen helpen in je groei, is het belangrijk dat je je verleden een plaats kan geven. Hoe voel je je als je terugdenkt aan vorige relaties? Ben je over al je woede en haat heen en kan je je ex-partners liefhebben en op die manier loslaten? Leer te vergeven zodat jij door kan gaan met je leven. Je vorige relaties zijn er geweest om iets te leren. Hoe slecht of moeilijk ze ook waren, jij had ze nodig om te komen waar je nu bent.

Wees de ideale vriend voor jezelf

Wees de persoon die jij zelf als partner zou willen. Geef op die manier liefde aan jezelf. Het is algemeen bekend dat je op zoek gaat naar een partner die jou weerspiegelt. Wil je een stabiele en zelfzekere partner? Zorg er dan voor dat jij dat bent. Wil je iemand leuk en avontuurlijk, die geniet van het leven? Sta dan eerst zelf zo in het leven. Je zal altijd je eigen kwaliteiten, zowel de goeie als de slechte, terugvinden in je partner. Begin dus bij jezelf en wees je eigen beste partner of vriend. Wees op die manier volledig en compleet. Voel je één met jezelf. Zo zal je iemand aantrekken die jou perfect aanvult.

Maak verbinding met jezelf

Om de liefde in jezelf naar boven te brengen, kan je dagelijks mediteren. Vertrouw op de kracht van het universum en verbind je met het geheel. Word je bewust van je bestaan en leer te genieten van de stilte. Alleen zijn met jezelf kan je enkel als je jezelf volledig liefhebt. Dit vraagt enige oefening dus geef niet te snel op. Vind je eigen manier van mediteren en maak tijd vrij om deze door te brengen met jezelf. Geniet van jezelf en het leven, en voel hoe je het geluk altijd al in je hebt gehad. Maak een verbinding met een hogere kracht en geloof dat je het beste uit jezelf kan halen.

Kies voor spirituele relaties

Een partner geeft je niet alleen emotionele steun en gezelschap, maar ook spirituele groei. Op weg naar verlichting kan je mekaar steunen en helpen. Maak hier je doel van door je te aandacht te richten op spirituele ontwikkeling. Ga enkel relaties aan die je helpen op je spirituele pad. Je zal een partner aantrekken die je verwachtingen inlost. Zoek je gezelschap? Dan zal je dit uiteindelijk krijgen, al is het maar voor een kortere tijd. Streef je naar spirituele ontwikkeling? Dan zal je meer diepgaande relaties aantrekken die langere tijd kunnen blijven duren.

Voel je goed in je vel

We verlangen allemaal naar intimiteit en fysieke warmte. Zorg dus dat je je goed in je vel voelt en wees tevreden met je eigen lichaam. In iedere relatie deel je energie waardoor je krijgt wat je geeft. Hoe beter je je voelt in je lichaam, hoe meer je terug zal krijgen van de ander. Besteed aandacht aan je gezondheid en zorg ervoor dat je je helemaal goed voelt. Kies voor sport en voeding waar je je goed bij voelt. Leef helemaal zoals jij bent en doe de dingen die jou energie geven. Vergeet vooral niet te genieten en zoek leuke dingen op. Doe minstens één leuke activiteit per dag volledig voor jezelf.

Wees jezelf, met je goede en minder goede kanten

Relaties zijn een enorme uitdaging als je op zoek wil gaan naar wie je werkelijk bent. De meest belangrijke stap hierin is het accepteren van jezelf zodat je jezelf kan laten zien zoals je bent. Iedereen heeft minder goede kanten die we liever niet laten zien. We hebben allen een verleden en bepaalde ervaringen hebben ons nu eenmaal gevormd. Heel wat relaties eindigen op het moment dat iemands donkere kantjes naar boven komen. Wees dus vanaf het begin gewoon jezelf. Zo trek je in de eerste plaats iemand aan die dit ook kan zijn. Bovendien komt deze persoon later niet voor verrassingen te staan. Weet dat iemand je graag kan zien met ook je minder goede kanten. Ga dus enkel voor een partner die je neemt zoals je bent. Op die manier kan jij volledig jezelf zijn en heeft je relatie veel meer kans op slagen. Komen er toch nog minder fijne dingen van jezelf naar boven in je relatie, vraag je partner dan om hulp en ga hier samen door, desnoods met de hulp van een coach. Zie je donkere kanten als een uitdaging en breng ze naar buiten om ze aan te pakken. Anders zullen ze vroeg of laat je relatie schaden.

Blijf in verbinding met je partner

Deel je wensen en je verlangens met je partner zodat je steeds met mekaar in verbinding blijft en begrip kan blijven opbrengen voor de ander. Het is erg belangrijk dat je mekaar vindt en op één lijn blijft. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met de ander. Zorg er vooral voor dat je de ander begrijpt. Steun je partner dan ook in alles wat hij of zij onderneemt. Wees zelf ook eerlijk over je dromen en verlangens. Praat vaak genoeg over wat je bezig houdt, wat je van het leven verlangt en wat je graag anders wil zien. Je zal het niet altijd eens zijn met elkaar en dat kan moeilijkheden veroorzaken als het gaat om levenskeuzes (bv. waar je wil wonen, hoeveel kinderen je wil). Er is altijd een manier om mekaar te ontmoeten, er is altijd een middenweg of een derde optie. Wees creatief, open en positief. Wanneer liefde de basis is, vind je voor alles een oplossing.

Maak je dromen waar

Jij, en jij alleen bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Jij alleen kan je dromen waarmaken en datgene verwezenlijken wat je al zo lang graag wil. Ga dus die uitdaging aan en maak vooral jezelf gelukkig door te doen wat je graag doet.



© Leni De Chou