Webshop » Kracht van Licht » Spiritualiteit

Spiritualiteit

Wat is spiritualiteit voor mij?

Spiritualiteit  is leven naar je hart. In je hart spreekt je ziel of je hogere zelf, je intuïtie, je innerlijke weten. Het is luisteren naar je gevoel, je hartsgevoel. Het is je herinneren wie en wat je bent en je bewust zijn van het grotere geheel. Je voelt dat je een deel bent van het geheel, het universum of het Goddelijke (of hoe je het ook wil noemen) en je wordt je bewust van verbindingen, energetische verbindingen en de goddelijke energie die in iedereen en alles aanwezig is. Je voelt dat alles liefde is, goddelijke, zuiver liefde, en dat we allen met elkaar verbonden zijn. Je merkt dat iedere persoon in je leven je iets kan geven of leren, waardoor je meer begrip en respect kan opbrengen voor anderen. Je gaat bewust leven, liefde voor jezelf ontwikkelen en deze delen met anderen. Spiritueel leven is bewust-zijn, je bewust zijn van meer dan alleen het fysieke en tastbare, het besef dat er méér is, je herinneren wie en wat je bent en op die manier persoonlijk groeien. Alles wat je zoekt, licht, liefde, geluk, is niet afhankelijk van materiële zaken, of van anderen. Alles wat je zoekt, vind je in jezelf.

"We are not human beings having a spiritual experience. We’re spiritual beings having a human experience."

spiritualiteit


En wat met spirituele ontwikkeling?

Je gaat op zoek naar je eigen waarheid, of zoals sommigen het ook noemen, je innerlijke kind. Als je hiernaar in jezelf op zoek gaat, kom je heel wat emoties tegen die blokkerend werken en je tegenhouden in je ontwikkeling. Angst, pijn, woede, verdriet, schuldgevoel, twijfels,… Eens je deze gevoelens gaat verwerken, kan je ze loslaten en verdwijnen blokkades waardoor energie opnieuw kan gaan stromen. Zo maak je ook ruimte voor liefde en licht, en natuurlijk ook geluk. Eens je dit alles hebt gevonden in jezelf, kan niemand je dit nog afnemen. Je geluk is niet meer afhankelijk van dingen buiten jezelf. Zo kan je ook gelukkig zijn met jezelf. Acceptatie is hierin de sleutel en voor mij het begin van alles. Accepteer jezelf en ga jezelf graag zien!

De weg naar dit gevoel is niet makkelijk, dat kan ik je vertellen. Het vergt doorzettingsvermogen en de moed om vol te houden. Maar als je besluit dit pad te volgen, wordt je onvoorwaardelijk gesteund door het universum. Hoe je het ook noemt of waar je ook in gelooft (God, Christus, de engelen, je gidsen,…), je krijgt alle liefde, begrip en geduld om te verwerken en los te laten zodat je het gevoel van onvoorwaardelijke, Goddelijke liefde kan ervaren. Je ontdekt hoe mooi en sterk je bent, je ontdekt je eigen kracht en licht. En vooral, je wordt je bewust van veel meer dan alleen je fysieke lichaam. En je weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Je ziet plotseling wat werkelijk is. Dit besef of ontwaken gebeurt als gewoon ontwaken, haast van het ene moment op het andere. Maar dan begint het pas J

Iemand die spiritueel ontwaakt wordt een bewuster iemand. Je bent je meer bewust van een bepaalde energie die de mens momenteel nog moet leren kennen, ervaren en gebruiken. Het zit in jezelf en dus ook overal om ons heen daar de omgeving de uitdrukking is van je spirituele zelf (ons ware zelf). Zoals vaker wordt gezegd: je buitenwereld is een projectie van je eigen binnenwereld. Je wordt je bewust van je eigen gedachten en gevoelens en welke invloed die hebben op je leven en je omgeving.

Je ontwaakt in een nieuwe wereld. Je wordt letterlijk opnieuw geboren, zo voelt het aan. Je wordt als het ware herboren, er ontstaat een nieuwe 'ik'. Je ervaart alles als nieuw. Bij mezelf was het heel opvallend dat ik vele zaken anders ervoer. Mijn lichaam voelde anders aan, geluiden klonken mooier, alles werd intenser en ik werd me meer bewust van details en dingen die me nooit eerder waren opgevallen.

Wanneer je spiritueel ontwaakt, maak je kennis met je innerlijke wereld, je voelt meer en vooral anders waardoor je ook de dingen rondom jou anders waarneemt. Je leeft van binnenin naar buitenuit. Het lijkt alsof alles ineens op z'n plaats valt, dat je alles ineens begrijpt, doordat je in contact bent gekomen met je innerlijke weten.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar doordat je je meer bewust wordt van je gevoelens, ga je ook meer voelen en in je opnemen. Doordat je gedachten veranderen, verandert je energie en dus ook je fysieke lichaam. Deze 'transformatie' vindt plaats op vele vlakken (fysiek, emotioneel, energetisch,...) en kan bepaalde 'klachten' met zich meebrengen. De bekende "40 symptomen van spiritueel ontwaken" zetten een aantal van deze gewaarwordingen op een rijtje.