Webshop » Kracht van Licht » Betekenis

Betekenis

Kracht van Licht


Wat is licht?


Licht heeft  een verhelderende en helende werking. Licht zuivert en is zo krachtig dat het overal kan doordringen. Het zuivert je innerlijke en maakt je bewust van je ware ‘ik’ en je ware gevoelens (zuivere bewustzijn). Licht verdrijft negatieve gedachten en gevoelens. Door te mediteren en te ontspannen met licht kan je liefde, vreugde en vrede in je hart opwekken. Op die manier ontwikkel je ook onvoorwaardelijke liefde, zodat je gaat handelen en denken vanuit je hartsgevoel. Zo besef je dat alles al in jezelf aanwezig is.


Wat betekent licht voor mij?

Licht… Het is voor mij iets wonderbaarlijks. Het straalt een kracht uit die veel in me losmaakt, die mijn eigen kracht opnieuw aanwakkert. Tegelijk brengt licht voor mij eerlijkheid, puurheid, zuiverheid, duidelijkheid,… Het brengt me in een zuivere staat van ‘zijn’.

Ik kan enorm ontspannen bij kaarslicht. Een klein vlammetje kan me al volledig tot rust brengen. De aanwezigheid van licht, hoe donker de rest ook moge zijn, geeft me hoop, rust en maakt dat ik me volledig kan over geven aan al wat is. Op zo’n moment accepteer ik de dingen die zijn, en kan ik me volledig op mezelf richten. Zo kom ik opnieuw in contact met mijn hartsgevoel, mijn innerlijke stem. Ik word me dan heel erg bewust van het licht in mezelf, dat altijd aanwezig is. Dat licht in mezelf zie ik als mijn innerlijke kracht. Dit is het zuivere licht dat ook staat voor onvoorwaardelijke liefde, in de eerste plaats naar mezelf, maar ook naar alles en iedereen om me heen.

10339956-522316077868761-4358227726706021737-n


Hoe ben ik met dit licht in contact gekomen?

In mijn leven heb ik heel wat donkere en moeilijke periodes gekend. Op zo’n momenten is het moeilijk om de moed er in te houden, te blijven geloven dat alles goed komt en niet op te geven. Op een bepaald moment was ik zo gefixeerd op al het negatieve in mijn leven, dat het heel duister werd, in mezelf, maar ook alles rond mij voelde donker en koud. Het gevoel van eenzaamheid werd steeds groter. Ik leefde als in een tunnel, zonder ook maar iets van licht aan het einde te zien.

Tot ik me tijdens een ontspanningsavond (met als thema ‘engelen’) heel erg bewust werd van een bepaalde warmte in mezelf. Ik omschrijf het nog steeds als zonlicht. Een warm licht ter hoogte van mijn hart gaf me een geborgen, veilig gevoel. Hoe meer ik me op deze aangename gewaarwording concentreerde, hoe groter ze werd. Dit alles raakte me heel diep. Het was alsof mijn hele lichaam werd verlicht en dit licht ook naar buiten straalde. Ik voelde me ook niet langer alleen. Ik werd heel emotioneel, vooral omdat ik besefte dat er veel meer was, binnen in mezelf en ook daarbuiten.

Eén van mijn favoriete uitspraken is: “Je kan duisternis niet bestrijden, je hoeft er alleen licht in te brengen

Dat is wat ik toen heb ontdekt. Eigenlijk is er geen duisternis, er is enkel een afwezigheid van licht. En aangezien duisternis niet bestaat, hoef je haar ook niet te verslaan. Ze heeft totaal geen kracht. Zodra er licht is, ook al is het maar een heel klein vlammetje, verdwijnt het donkere. Dus als je iets aan de duisternis in je leven wil doen, moet je iets met het licht doen, niet met het donkere. Dit geldt ook voor angst. Angst is afwezigheid van liefde. Ga dus niet je angst bestrijden, maar creëer liefde. Wees je bewust van het licht en de liefde in jezelf en om je heen. Creëer gedachten van licht. Stel je het licht voor, een witgouden licht, heel erg warm en plaats het bij je hart. Laat je hele lichaam op die manier verlicht worden en laat het naar buiten stralen. Het klinkt misschien gek als je het nog nooit hebt ervaren, maar gedachten en verbeelding zijn heel krachtig. Wakker het licht in jezelf aan. Breng op die manier licht in je duisternis. Licht is zo krachtig dat één simpel vlammetje jaren van duisternis kan laten verdwijnen.

Op deze manier werd ik me heel erg bewust van mijn gevoelens. Maar gelijk was er geen plaats meer voor negatieve emoties zoals woede, angst, verdriet,…  Ik liet het licht steeds groter worden, totdat er geen plaats meer was voor donkere gevoelens. In het begin was ik hier heel vaak mee bezig, want na enkele minuten kon ik opnieuw overmand worden door negatieve stemmingen. Maar na een tijdje kon ik het licht sneller en makkelijker in mezelf laten opflakkeren en kon ik dit positieve gevoel langer vasthouden. Zo gebeurde het dat ik na een tijdje dat warme, geborgen gevoel bleef voelen. Ik vertrouwde ook steeds meer op mezelf en mijn zelfvertrouwen groeide. Mijn verstand, wat nog steeds gekoppeld was aan angst maakte het me moeilijk, en dat doet het nu nog af en toe. Maar zodra ik me concentreer op licht, eventueel met de hulp van kaarslicht, voel ik onmiddellijk de rust in me terug keren en kan ik opnieuw naar mijn gevoel gaan. Dit gevoel noem ik ook wel mijn hartsgevoel, mijn innerlijke stem, mijn intuïtie. Deze bewustwording zorgt ervoor dat ik kan accepteren wat is, dat ik in een staat van overgave raak en ik dus heel erg rustig word. Alles is dan gewoon oké.

Licht  maakt me bewust van mijn eigen kracht en kunnen. De serene sfeer van licht maakt dat alles gewoon rustig wordt, vooral in mezelf. Daarom spreek ik over de kracht van licht. Licht is altijd aanwezig, ook al zien we het niet. Ieder van ons draagt dit licht in zich en is in staat om hiermee aan de slag te gaan. Eens je onvoorwaardelijke liefde en licht hebt ontdekt in jezelf, wil je het alleen maar delen.

Liefde en licht brengt rust en vertrouwen. Dit is hoe ik het ervaar en ik hoop dat ik dit gevoel aan zoveel mogelijk mensen door kan geven.