Webshop » Nieuwe/Volle maan » Volle maan - Maansverduistering

Volle maan - Maansverduistering

We hebben een volle maan en maansverduistering in het teken Stier op 8 november 2022. Door de rode kleur die de maan krijgt bij de verduistering wordt dit een bloedmaan genoemd.

De eclips is helaas bij ons in België en Nederland niet te zien.

Deze eclips brengt een sterke transformatie energie in beweging, waardoor we ons nog meer bewust worden van ons levenspad en onze levenslessen.

In mei hadden we ook al een maansverduistering, toen in Schorpioen. De bloedmaan van deze maand zal gelijkaardige thema’s en patronen aanraken. Het is een tijd van openbaring, dingen die heel erg duidelijk kunnen worden. We kunnen nieuwe zaken ontdekken en heel nieuwe informatie kan naar boven komen.

We worden helemaal in die beweging geduwd, we zijn nu helemaal toe aan verandering. En dat is de laatste tijd heel opvallend: we voelen nu dat we vooruit willen en het oude achter ons willen laten. Daar waar we het eerder net moeilijk hadden om los te laten, is er nu zelfs een enorm verlangen aanwezig naar iets heel nieuw en verruimend. Dat kan ons net aanzetten om definitief dingen te verbreken, of een heel andere weg in te slaan.
Wat heb jij nodig om je vrij te voelen? Wat beperkt jou momenteel nog?

We hebben een volledige verduistering, waardoor haar energie heel veel in beweging kan brengen. De volle maan die helemaal donkerrood kleurt, kan ook ons energieveld beïnvloeden. Vooral onze schaduwkant wordt aangeraakt, waardoor alles naar de oppervlakte wordt gebracht wat we mogen loslaten, zuiveren of helen.

Uiteraard, zoals bij elk zuiverings- of helingsproces is het belangrijk om rust te nemen, voldoende te aarden en door te ademen.

Iedere eclips brengt verrassingen met zich mee. Onverwachtse gebeurtenissen, nieuwe informatie, nieuwe kansen, plotse wendingen,…

Heb er vertrouwen in dat de huidige energie jou laat voelen en zien welke weg je op mag gaan. De energie van deze eclips kan je dichter bij je levensdoel brengen, of het net makkelijker maken om dat te doen wat helemaal bij je past. Sta dus open voor verandering en vernieuwing!

Met deze verduistering kunnen ook zaken plots erg zichtbaar worden. Vooral alles wat we uit het verleden nog met ons meedragen mogen we loslaten door er komaf mee te maken. Deze energie is enorm aanwezig in het collectief. Oude gewoonten en structuren kunnen we doorbreken omdat ze te beperkend voelen. Dit wil vooral zeggen dat we helemaal in onze kracht komen en zelf de leiding willen nemen, maar dan vooral vanuit een gevoel van ruimte en zelfstandigheid. Het gaat om creëren van ruimte zodat we meer aandacht kunnen geven aan dat wat we waarderen en de dingen die ons leven waardevol maken.© Leni De Chou