Webshop » Nieuwe/Volle maan » Volle maan - Leeuwenpoort - 8-12 augustus 2022

Volle maan - Leeuwenpoort - 8-12 augustus 2022


Leeuwenpoort 8 augustus 2022

De energie van de Leeuwenpoort is merkbaar in de periode voor en na 8 augustus, 8/8, wanneer de zon in het teken Leeuw staat. Dus deze energie komt op haar hoogtepunt deze week en kan nog tot eind augustus gevoeld worden.
Dit portaal zorgt ervoor dat er heel veel licht naar ons toekomt, heel veel inzicht, heel veel kracht, zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat we vertrouwen hebben in onszelf, en onszelf durven te laten zien.
We voelen ook dat we een fase hebben afgerond, dat we ons in een nieuwe energie bevinden, daar hebben we het de afgelopen maanden heel vaak en uitgebreid over gehad.

Door de enorme kracht die ons wordt gegeven worden we uitgedaagd om dat te doen wat ons al zo lang bezighoudt. Het is nu tijd om onze aandacht te geven  aan dat wat ons roept. We hebben het diep vanbinnen altijd al geweten, en nu is het tijd om daar aan toe te geven. We gaan over onze angsten heen, we durven nu te voelen, we zijn klaar om voor het allerbeste te gaan. We zijn ook niet meer bang voor de reacties van anderen. Datgene waar we misschien nog van zijn weggelopen de laatste maanden, de laatste jaren, misschien al ons hele leven, daar kunnen we nu aan toegeven.

De energie die naar ons toe komt via dit enorme portaal maakt iets extra in ons wakker, laat ons beseffen dat we iets al heel lang hebben vermeden, of dat we iets al heel lang hebben uitgesteld. Het is iets voor onszelf, van onszelf. We voelen wat we in ons hebben, maar we voelen ook met wat en met wie we nu écht verbonden zijn.

De energie van juli was behoorlijk moeilijk, behoorlijk zwaar, maar sinds augustus voelen we dat alles lichter wordt. Er beweegt op dit moment nog heel veel maar alles wordt ook duidelijker. We zien enorm de tegengestelden in dingen, ook het donker en het licht. We voelen ook dat dingen mogen samenkomen. We voelen dat evenwicht, een soort yin en yang gevoel. Bepaalde energieën hebben mekaar nodig. En dat geldt in alles, eerst en vooral in onszelf, in wat we doen, hoe we ons laten zien, en uiteraard ook in onze relaties. We voelen dat we iets heel nieuws kunnen ervaren, als we dingen samenbrengen, als we onszelf openstellen voor datgene waar we eigenlijk bang voor waren. Want we hebben heel veel dingen en mensen op een afstand gehouden, omdat we niet wisten hoe we ermee om konden gaan. We wisten nog niet dat die dingen ons in een hogere energie zouden plaatsen. Die dingen voelden nieuw, heel onwennig. Maar nu zijn we klaar om dat toe te laten, die heel nieuwe energie, in die verbinding, met onszelf, met anderen, en dat om te zetten in dat wat we doen, dat wat ons leven geeft. Wat mogen wij nu gaan doen? Het zijn hogere energieën die ons laten voelen, of laten zien, hoe we verder kunnen, hoe we alles kunnen laten groeien, kunnen laten toenemen.


Sirius

Deze energie wordt al heel lang gevoeld. Het gaat eigenlijk om de ster Sirius, die tweemaal zo groot is als onze zon. Deze verschijnt eind juli aan de horizon. En dat werd ook ooit door de Egyptenaren opgemerkt. En wanneer boven de piramides verscheen, was dat voor hen een teken van de kosmos. Een teken van nieuw leven, van overvloed.
Door de helderheid van deze ster, werd zij gezien als een teken dat alles werd gezuiverd.

En dat is wat er ook nu gebeurt. Het oude wordt losgelaten, we hebben heel veel afgerond. Deze zuiverende en helende energie gaat heel diep. Waar wij vandaan komen, onze afkomst, onze families, de generaties die ons zijn voorgegaan, alles uit vorige levens. Alles wat wij energetisch nog in ons dragen van vroeger, vanuit vorige levens, alles wat ons op één of andere manier nog belemmert, vooral vanuit het onbewuste, wordt nu weggehaald. Vooral oude karmische stukken die kunnen worden opgelost: alles wat je hebt meegekregen van vroeger, van vorige generaties, uit vorige levens.
Door het spontaan oplossen van oude karmische energie kunnen dingen heel anders gaan aanvoelen, omdat we door deze heldere en lichte energie alles plots heel duidelijk zien. Wat we eerder nog niet konden zien wordt zichtbaar. Misschien kijk je opeens heel anders naar je vrienden, je partner, je werk, je leven,… en voel je dat je daar klaar mee bent, dat je iets nieuws mag ontdekken. Misschien iets wat al eerder op je pad is gekomen, maar waar je nu pas helemaal klaar voor bent.

Ook al keert deze energie ieder jaar terug, dit jaar voelt het voor mij als een keerpunt, een ommekeer, als iets waar we definitief overheen gaan. We leven niet langer in beperkingen, we leven steeds meer in vrijheid. We willen nu ook meer, we willen ook gewoon beter. Er wordt ons met de energie van de Leeuwenpoort heel veel aangeboden. Alles is mogelijk, zo mag je eigenlijk denken. Dus zorg dat je kan ontvangen. Dit is een heel open energie.

En ja, we hebben al heel veel losgelaten en opgeruimd, maar het is nu tijd om datgene wat ons op een dieper niveau nog vasthoudt, nog tegenhoudt, alles wat nog vast zit in ons systeem, om dat los te laten. En dat kan gaan om dingen of mensen uit jouw privé leven. Maar als we kijken naar wat er nu in onze maatschappij gebeurt, hoe steeds meer mensen alles in vraag gaan stellen, hoe we steeds meer zien wat ons probeert te beperken, of hoe we door anderen nog in een bepaalde richting worden geduwd, hoe iedereen leert om voor zijn of haar eigen ruimte te zorgen, en daardoor ook voor die van de ander.

Wat ik vooral wil meegeven is dat het niet zozeer uitmaakt wat je doet of hoe je je gedraagt, als het maar is vanuit liefde, vanuit respect, dat je durft te zorgen voor jezelf, maar ook dat je je ego niet te veel ruimte geeft. Als je dicht genoeg bij jezelf staat, en de liefde in jezelf voelt, dan weet je wat je mag doen, en hoe we dit uiteindelijk allemaal samen kunnen aanpakken. Het is even alleen, of op een afstand van de ander. Maar weet ook dat het is omdat we aan het samenkomen zijn. Alweer die uitersten, we gaan in het extreme, om dan samen te komen, zoals yin en yang, in balans.

Volle maan in Waterman 12 augustus 2022

De maan staat komende vrijdag in het teken Waterman. De zon staat nog steeds in Leeuw.
Deze volle maan kan voor innerlijke onrust zorgen, maar vooral om ons aan te zetten tot actie. Diepgewortelde gevoelens kunnen snel en overwachts naar boven komen, maar deze kunnen ook voor grote en duidelijke inzichten zorgen. Deze zorgen dan weer voor grote veranderingen en openbaringen.

Een volle maan in Waterman zorgt meestal voor grote doorbraken. Regels en wetten gaan niet goed samen met de energie van Waterman. Dit kan ervoor zorgen dat steeds meer mensen naar voor stappen en opkomen voor dat wat voor hen belangrijk is. Deze volle maan heeft een wat rebelse energie die voor heel wat verandering kan zorgen.

We kunnen nog meer geconfronteerd worden met wat we missen en met wat in ons leven niet in balans is. Deze maan wil ons duidelijk laten zien hoe we kunnen kiezen voor evenwicht en rust, terwijl we voldoende hebben om sterk in het leven te staan.

We krijgen de kans om alles om te draaien, want het oude werkt niet meer, dat is duidelijk. Er zijn mogelijkheden, het is tijd voor een andere aanpak, en ja, dat kan ook in liefde, in alle rust en kalmte. Dat is het bewuste, jij die weet dat het nu anders kan, op een vlotte en makkelijke manier. Alles mag een andere vorm krijgen, maar weet wel dat dit komt omdat wij anders zijn, omdat onze energie anders stroomt, omdat wij dit diep in onszelf voelen, omdat we de dingen nu duidelijk zien en voelen. En we stralen dat ook uit, we zijn klaar om dit te delen met anderen, en dit ook op een heel andere manier. Het hoeft niet altijd zichtbaar te zijn, we wisselen zoveel uit, vanuit de energie. We leren nu om onze energie te gebruiken, om positieve dingen te manifesteren, om anderen te bereiken, om anderen te voelen, om samen te zijn. En later zal dit zichtbaar worden in het aardse stukje, dat wat we echt zien.
Maar voor nu: voel vooral, voel de ander, voel de dingen rondom jou en voel hoe wij nu iets nieuws vormgeven.
Voel hoe ook onze hogere mannelijke en onze hogere vrouwelijke energie nog meer in evenwicht komen. Het gaat om samenwerking, het samenwerken met de energie. Nogmaals tegengestelden die mekaar vinden in het midden en één kunnen worden.


© Leni De Chou