Webshop » Nieuwe/Volle maan » Volle maan in Ram - 9 oktober 2022

Volle maan in Ram - 9 oktober 2022

Lang geleden kondigde deze volle maan de jacht aan. Men bereidde zich voor op de winter en men legde een voorraad aan voor de komende maanden.
Nu spreekt men meer over 'spiritueel jagen'. We krijgen de kans om datgene te verzamelen wat we de komende tijd nodig zullen hebben. We kunnen nu zien wat er in ons leven nodig is om volledig klaar te zijn voor transformatie.

De dagen worden korter, er is steeds minder licht. We bereiden ons voor op een periode waarin we ons nog even naar binnen kunnen keren. Deze transformatie of ommekeer is een soort afsluiting van een hoofdstuk, waardoor we klaar zijn voor iets nieuws. Als we ons bewust worden van onze beperkingen, zullen we merken dat deze altijd al een illusie zijn geweest. Vanuit ons gevoel van vrijheid kunnen we nieuwe dingen verwezenlijken en ons verbinden met anderen om deze nieuwe energie kracht bij te zetten. Deze vernieuwde energie komt nu vanuit onszelf en is krachtiger dan ooit. We voelen dat we deze kracht niet langer in onszelf kunnen houden.


Het grotere geheel

De patronen in ons leven schudden ons wakker. Alles wat nu gebeurt is er om ons dichter bij de waarheid te brengen, niet alleen over onszelf, maar ook wat betreft de wereld waarin we leven. Het gaat deze periode om transformatie van een groter geheel. Het gaat niet enkel om onze eigen ontwikkeling, maar ook om de groei van de mens over meerdere generaties heen. Waar stonden we zovele jaren terug? Waar zijn we nu? En waar willen we naartoe met deze wereld? Waar ligt de waarheid in alles en hoe kunnen we mensen dichter bij mekaar brengen?

Ook al zijn we allen zo verschillend, we kunnen wel samenwerken om één geheel te vormen. We mogen onze eigenheid zeker behouden, zolang we de ander in zijn of haar waarde laten en beseffen dat we samen heel wat kunnen bereiken. Bovendien hebben tegengestelden elkaar nodig, dat weten we al langer. Als we op een juiste manier leren samenwerken, zullen we geen conflicten meer veroorzaken. De tijd van kiezen, vechten en strijden is voorbij. Conflicten en politiek ontstaan enkel als we in ons denken blijven zitten.
Het is tijd voor een ontmoeting en samenwerking van tegenpolen: mannelijk en vrouwelijk, yin en yang, verstand en gevoel, links en rechts,... Ze hebben mekaar nodig en kunnen zeer krachtig zijn als ze mekaar tegemoet komen.


Loslaten en mogelijkheden zien

Als we datgene loslaten wat niet meer bij ons hoort, dan zullen er nieuwe dingen in ons leven verschijnen. Door vooruit te kijken, gaan we onze mogelijkheden zien en onze aandacht daar op richten. De kans is dan ook groot dat alles wat we nu aantrekken, vanuit de nieuwe energie, binnen enkele maanden een succes kan worden. Het is wel belangrijk dat we alles op onze eigen manier doen en enkel als het helemaal goed voelt. Maak je los van groepen, overtuigingen en oude beperkende gedachten. Loop niet meer mee met de 'kudde' maar ga je eigen weg en breng je eigen ideëen naar buiten.
Geloof ook in jezelf en vergelijk jezelf niet met anderen. We hebben elk onze talenten en zwakheden. Focus je op je kracht en ga hier helemaal in mee. Laat je leiden door wat je sterk maakt, door datgene wat je als persoon uniek maakt. Zo zal je zien wat er bij je past en wat je in de toekomst mogelijkheden zal geven.

Op vlak van relaties geldt dit ook. Laat mensen in je leven toe die je kracht zien, en deze mee ondersteunen. Ook hier mag je loslaten. Relaties die moeilijk verlopen horen niet meer in je leven. Contacten zullen makkelijk en positief voelen, en zullen je aanzetten om nog meer jezelf te zijn. Denk niet na maar voel wat het met je doet. Maak op dit vlak een verandering in jezelf. Ga voor makkelijk en bevrijdend. De tijd van vechten en drama is voorbij. De komende maand staat voor afsluiten, en ook een beetje opnieuw beginnen. We beschikken nu over sterke transformerende krachten.

Wees je bewust van de kracht die in je zit en die je kan gebruiken om je leven helemaal anders in te richten. Maak je leven van jou en omring je met mensen die je willen vergezellen op een ontspannen en rustige manier.
Wees open en ontvankelijk, ook voor dingen en mensen die op het eerste zicht niet bij je passen. Het zijn net die tegengestelden die we nodig hebben om dat grotere geheel te vormen. Kies wat meer voor avontuur en speelsheid. Volg je gevoel en laat je verrassen.


© Leni De Chou