Webshop » Nieuwe/Volle maan » Volle maan in Leeuw - 5 februari 2023

Volle maan in Leeuw - 5 februari 2023

IJsmaan

Thema: DiepgangOok Wolfmaan, Sneeuwmaan of Koude maan genoemd.

Aan het begin van het jaar voelen nog steeds de winterse rust die ons de kans geeft om te bezinnen en tot onszelf te komen. Het is belangrijk dat we onszelf goed voorbereiden voor we degelijk aan de slag kunnen. Net zoals de zaden in de aarde moeten worden afgeschermd tegen koude om in alle rust te kunnen ontkiemen, zo kunnen wij nu ook onze tijd nemen om tot onszelf te komen en onszelf te verzorgen. Door onze tijd te nemen en geen haast te hebben, geven we meer diepgang aan wat we doen.
Diepgang geeft ons de kans om een stevige basis te leggen voor de dingen die we het komende jaar op gang willen brengen. Deze basis zorgt voor een goeie oogst. Deze tijd geeft je de kans om diep in jezelf te duiken.

Stel jezelf de vraag wat je nog kan doen om volledig in evenwicht te raken. Wat wil je nog veranderen? Wat kan je nog bij jezelf naar boven halen? Waar sta jij werkelijk voor? Laat je voldoende je eigenheid zien?
Misschien kan je wel kiezen uit verschillende mogelijkheden of kamp je met twijfels. Heb je wel al een doel voor ogen? Weet je welke weg je wil volgen? Waar voel jij je goed bij? Brengen jouw plannen het beste in jezelf naar boven?

Neem je tijd

Neem je tijd om deze dingen te overlopen. Neem even een pauze en neem de tijd om stil te staan bij de dingen die op dit moment in je leven aanwezig zijn. Maak tijd vrij om te herbronnen, om je energiereserves aan te vullen. Neem even afstand van alle stress en zorgen, zoek de stilte op. Als je ziek bent geweest, neem dan voldoende tijd om volledig te herstellen. Ga niet te snel.

We hebben nu allen tijd nodig om te herstellen en nieuwe krachten op te doen. Het is een nieuw jaar, maar ook een nieuwe tijd. We zijn omgeven door nieuwe energieën die aanpassing vragen. Het is belangrijk dat we onze tijd nemen vooraleer we keuzes maken.

Deze volle maan laat ons op zoek gaan naar alles wat waarde geeft aan ons leven en iets toevoegt aan het geheel. Vroegere gebeurtenissen kunnen zo'n invloed hebben op ons leven dat ze ons hebben tegengehouden om te groeien.
Zet jezelf zuiver neer en beweeg van daaruit verder. Zorg voor een zuivere intentie. Voel de nieuwe energie binnen in jezelf en ga daarmee aan de slag.

We worden nog steeds uitgedaagd om voorbij de illusie te kijken. Laat je dus zeker niet afleiden door dingen die er op het eerste zicht fijn en mooi uitzien.
Deze maan vraagt ons om rustig aan te doen, om misschien zelfs even stil te staan zodat we meer tot onszelf kunnen komen. Wees niet bang om de diepte in te gaan. Blijf niet langer veilig aan de oppervlakte. Voel jezelf en leef naar wat je bij jezelf voelt. Laat je niet tegenhouden door angst, maar doorleef alles wat je voelt en zie dit als een uitdaging.


Volle maan in Leeuw - Terug naar onze kracht

Op zondag 5 februari hebben we een volle maan in Leeuw.
Deze volle maan laat ons zelfvertrouwen groeien, het vertrouwen in onszelf, zodat we de stappen kunnen zetten die nodig zijn om verder te groeien.
Ik had het in de video van februari al over de energie die ons vraagt om verder te gaan, om zelf dingen te ondernemen, om in beweging te komen.
De volle maan in Leeuw inspireert ons, laat ons zien wat mogelijk is, maar vooral vanuit onszelf. Waar zit onze kracht, en hoe kunnen we die het beste gebruiken? De huidige energie werkt vooral op het hart-chakra, dus alles wat we kunnen doen vanuit ons hart, vanuit een vorm van verbinding. In de eerste plaats met onszelf, en dan uiteraard ook vanuit die nieuwe energie, vanuit ons hart, naar buiten toe.

Het gaat bij deze volle maan over hoe we onszelf laten zien, of willen laten zien. Wat dragen we in ons? Wat maakt ons sterk? Wat hebben de laatste maanden en jaren met ons gedaan, waardoor we nu steviger in het leven staan en de wereld iets te bieden hebben?

Met de tegengestelde waterman energie, die ons vooral laat werken met de dingen rondom ons, vraagt deze leeuw energie ons nu om ons vooral op onszelf te focussen. Het gaat nu om zelfvertrouwen, gezonde trots, moed en doorzetten.

Onszelf op de eerste plaats zetten is nu belangrijker dan ooit. Doe dat wat je graag doet, wat jou bijzonder en uniek maakt, heb plezier en gun jezelf het allerbeste.
Het is het positief gebruiken van je trots, of je ego, door jezelf centraal te stellen, eerst voor jezelf, om er dan later te kunnen zijn voor anderen.

Kom terug naar jezelf, voel jezelf, voel wat er in je leeft, voel waar jij behoefte aan hebt. Het is tijd om te gaan stralen, om je energie te laten stromen, en aanwezig te zijn vanuit je eigen krachtige energie.
Denk ook gerust groots, laat je zien aan iedereen. Het is een tijd waarin we alle angst en onzekerheid, vooral over onszelf, achter ons laten. We mogen dus echt wel gezien worden.
Zet die stap vooruit en laat jezelf zien.

Met deze volle maan kunnen we voelen dat we een soort evenwicht hebben bereikt, dat we door de grootste veranderingen en verschuivingen heen zijn. We kunnen ons leven volledig van onszelf maken, ons eigen ding doen, op onze manier.


© Leni De Chou