Webshop » Nieuwe/Volle maan » Nieuwe maan in Waterman - 21 januari 2023

Nieuwe maan in Waterman - 21 januari 2023

Nieuwe maan in Waterman

We hebben dit weekend een nieuwe maan in Waterman. We spreken van een supermaan omdat de maan dichter bij de aarde staat dan normaal. Daardoor kunnen we haar nieuwe en verfrissende energie sterker voelen.
Zoals altijd bij een nieuwe maan, zijn onze intenties belangrijk, maar ook alles wat met verandering te maken heeft. De energie verschuift heel veel, en wij kunnen daar nu extra gebruik van maken. Wat heeft voor jou betekenis? Wat is voor jou nu belangrijk? Wat brengt je dichter bij je doel? Wat helpt jou nog meer vooruit? Wees zacht naar jezelf toe, en wees ook zacht in je manier van handelen.

Ik had het hier al over bij de volle maan, twee weken terug. Het zijn niet altijd de grote zaken, de grote ideeën of de grote plannen die verandering brengen. We hoeven niet altijd op scherp te staan en het meest grote of meest succesvolle te willen behalen om krachtig te zijn.
Met zacht zijn bedoel ik dat we niet altijd hoeven te streven, of extreem willen groeien. We kunnen ook gewoon zijn, hier en nu, en voelen wat we in ons hebben, wat we op dit moment in beweging kunnen brengen, of kunnen houden. En onszelf vooral geruststellen, dat alles goed is. Zolang we openstaan voor verandering, en voor het nieuwe, is alles prima.

We hadden de afgelopen weken zeer sterke energieën, heel veel verschuivingen, die behoorlijk zware of donkere stukken naar boven hebben gehaald. Het had ook te maken met Mercurius en Mars, die op dit moment niet langer retrograde lopen.
Ik zie de afgelopen weken als een schaduw periode, waardoor we echt alles konden zien wat voorheen verborgen was, maar het was ook wel aan ons om de stappen te zetten. Het is trouwens nog steeds aan ons om rechtop te gaan staan, om onze energie op te bouwen, om de dingen duidelijker te krijgen, en met deze nieuwe maan in waterman: vooral dingen begrijpen, anders gaan zien. Dat maakt ons bewuster, en ook meer aanwezig.

Het echte begin van 2023

Deze nieuwe maan brengt dus nieuwe energie: we zitten eindelijk zo goed als helemaal in de energie van 2023. We beginnen de eerste keer een nieuwe maancyclus in het nieuwe jaar, en daarmee sluiten we heel veel af.
Zaken worden ook duidelijker, en helderder. En door de enorme innerlijke veranderingen die we door zijn gegaan, kunnen we ook bewuster verder bewegen. Stap voor stap, maar wel heel bewust. Belangrijk is wel het zachte stukje, het geduldig zijn met onszelf. Het is belangrijk dat we geen druk leggen op onszelf of anderen, en dat we de lat niet te hoog leggen. Voor nu even dag per dag, bewust in onze energie, met onze aandacht bij wat voor ons belangrijk is en waarmee we verder willen.

We laten een donkere periode achter ons, met stevige energieën waar we aan hebben moeten wennen. Daarom is geduldig zijn en onszelf en onszelf de ruimte geven om weer in de rust te keren, om even op adem te komen, heel belangrijk.
Ondanks de stevige energie, en de vele verschuivingen, voel ik persoonlijk wel echt die nieuwe start en die nieuwe energie, ook met het nieuwe jaar.

Als je toch iets wil bereiken, of extra wil werken aan verandering, stel jezelf dan de vraag: hoe wil ik mij voelen? Focus je op het gevoel, en niet zozeer op de situatie of dat wat je graag zou willen. Focus je niet op iets of iemand, maar meer op jouw gevoel, hoe jij je wil voelen. En plaats jezelf in dat gevoel. Zo trek je die dingen aan die jou zullen helpen om dat te kunnen ervaren.

De video met reading volgt nog dit weekend.

Helende energie van Chariklo

Chariklo is een planetoïde, die bij de nieuwe maan van dit weekend een bijzondere energie naar ons toe stuurt.

Chariklo is verbonden met bepaalde natuurlijke geneeswijzen en is gekend in het sjamanisme.
Deze asteroïde, die om de zon beweegt, tussen Saturnus en Uranus, is zeer actief bij deze nieuwe maan. Chariklo brengt een diepgaande vrouwelijke energie naar ons toe, die de natuurlijke genezing en heling van ons lichaam ondersteunt.
De kracht zit in het sturen van enorme stralen licht, zodat we ons kunnen herinneren dat ons lichaam in staat om te helen, en dat wij vanuit onze eigen kracht ons lichaam in evenwicht kunnen brengen.

Het is blijkbaar belangrijk dat we geduldig zijn en beseffen dat heling niet betekent dat we gelijk van al onze klachten af hoeven te zijn. Heling en evenwicht kan zich op verschillende manieren manifesteren. Het kan gaan om acceptatie, om leren en begrijpen, of je gewoon goed voelen in je eigen lichaam, hoe je je ook voelt of wat er ook gaande is. Door het accepteren en durven voelen kunnen we meer ontspannen en loslaten, waardoor uiteindelijk een mooi helingsproces wordt gestart. Zo komt alles stilaan weer in evenwicht en leren we hoe we alle stukjes bij onszelf een mooie plaats kunnen geven zodat we in een enorme rust en een mooi vertrouwen kunnen komen.

Het is belangrijk dat we bepaalde ideeën loslaten, over hoe heling zou moeten gebeuren, of hoe het helingsproces er zou moeten uitzien. Soms kan het gewoon sneller gaan, of makkelijker. Of gebeurt het op een heel andere manier dan we verwachten. Chariklo laat ons voelen dat we op ons lichaam kunnen vertrouwen. Je lichaam weet perfect hoe het dingen kan herstellen en opnieuw evenwicht kan vinden.
Het proces van heling kan wel eens heel anders verlopen, op een heel andere manier dan je zou denken. Het kan ook heel anders voelen, of een heel ander resultaat hebben. Weet dat het altijd waarde heeft, of iets toevoegt aan jou en je leven.

Chariklo herinnert er ons ook aan om ons te verbinden met de wijsheid van de natuur, om ons te ondersteunen tijdens heling en genezing. Wat extra kracht van de natuur kan bij deze nieuwe maan helpen om aan kracht te winnen en zo je lichaam te ondersteunen. Misschien vind je wel een nieuwe manier om de natuur jou te laten helpen om je beter te voelen en kan je zo je mogelijkheden zien. Het is een tijd waarin we worden uitgedaagd om te denken in mogelijkheden i.p.v. in beperkingen. En de natuur kan ons in dat stuk gewoon heel veel leren.


© Leni De Chou