Webshop » Nieuwe/Volle maan » Nieuwe maan in Tweelingen - 30 mei 2022

Nieuwe maan in Tweelingen - 30 mei 2022

We bevinden ons in een onduidelijke tijd, waarin we evolueren naar iets wat we voorheen niet kenden. Een mega transformatie dus, niets blijft nog zoals het was, en dat kan heel onzeker aanvoelen. Het is onze uitdaging om in onze rust te blijven, onze energie hoog te houden en ons vooral niet te laten leiden door angst.

Komende maandag: nieuwe maan in Tweelingen

Zowel zon als maan staan in het teken Tweelingen. Een nieuwe maan geeft ons algemeen de kans om onze aandacht iets meer naar binnen te richten. We kunnen heel goed voelen wat we willen en wat ons gevoel ons aangeeft. We mogen nog meer onze tijd nemen om bepaalde zaken te overwegen, ideeën op te doen en eventuele plannen te maken.

Een spirituele tijd
Op dit moment gebeurt er enorm veel in onze kosmos, waardoor het moeilijk is om alles samen te vatten. Wat de nieuwe maan in Tweelingen betreft, is het een zeer goeie tijd om nog eens extra aandacht te besteden aan jezelf en aan wat je voelt. Misschien voel je nog af en toe de behoefte om je af te zonderen. Dit kan helpen als je echt wil voelen wat je in je draagt.
Het kan zijn dat je met deze nieuwe maan alles als heel intens ervaart en dat je dingen haarfijn kan aanvoelen. De afgelopen week kregen we al een heel spirituele energie en deze blijft ons extra inzichten geven. Zo worden bepaalde zaken alleen maar duidelijker. Dit is trouwens deels nog het gevolg van de afgelopen volle maan in Schorpioen.

Het intens ervaren of het extreem aanwezig zijn van bepaalde emoties of het aanvoelen van bepaalde dingen is eigenlijk iets heel positief. Het zijn zaken die mogen gevoeld worden, die ons kunnen verder helpen. We worden hierin ook nog wat uitgedaagd, maar het zal ons zeker helpen om een bepaald standpunt in te nemen en vanuit onze eigen waarheid verder te bewegen.
Nog steeds wordt ons gevraagd om niet te ver op de zaken vooruit te lopen, om de uitkomst en ook het verloop van de dingen open te laten zodat we voor zoveel mogelijk nieuwe zaken openstaan.

Mysterie of magie?
Er is een wat duistere/onduidelijke energie rond deze nieuwe maan. Daarmee bedoel ik dat deze maan nog iets in zich verborgen houdt, en zich stilaan klaarmaakt om dingen duidelijk te laten worden. Het is een een mysterieuze maan, een wat magische maan.
Het duistere ligt vooral in de grote ommekeer en het feit dat binnen bepaalde tijd niets meer hetzelfde zal zijn. Vooral in die duistere stukken vinden we transformatie. Het einde van iets, maar tegelijk ook de kans op een heel nieuwe start, op een totaal andere manier. Het onbekende, hetgene wat wij dus nog niet kennen en nog nooit eerder hebben ervaren, daar zijn we naar op weg. En dat kunnen we lichtjes voelen, dat we niet helemaal weten wat we mogen verwachten, of dat we nog niet weten/voelen wat de dingen ons exact gaan brengen.

Activatie van onze eerste chakra's
Dit is een zeer creatieve nieuwe maan en dat maakt haar zeer bijzonder. Creativiteit komt vaak met een volle maan, maar nu kunnen we vanuit die nieuwe energie een heel nieuwe kijk krijgen op dingen. We kunnen plots zin hebben in een andere aanpak, of de behoefte voelen om het roer helemaal om te gooien. Dit komt omdat we vanuit onze eerste chakra’s, vanuit onze wortels, vanuit ons zijn, dingen willen gaan manifesteren. Dat wil dus zeggen dat we steeds steviger gaan staan, dat ook ons denken en voelen steeds meer in evenwicht komt, waardoor we steeds inventiever worden.

Gevoel of verstand?
Tweelingen kan ervoor zorgen dat we het gevoel hebben dat we wat in twee worden getrokken, dat we alleen maar links of rechts kunnen en dus niet meer rechtdoor. Dat kan voor wat verwarring zorgen, maar weet dat het een keuze is tussen gevoel en verstand.
Volg jij je gevoel en geef je je volledig over aan datgene wat het leven jou te bieden heeft? Of volg je meer je verstand, ga je voor structuur en planning, voor concrete, aardse zaken?
We zitten allemaal tussen twee stukken in: het oude is er niet meer, en we zetten de eerste stappen in het nieuwe. Dat kan voor een gevoel van verwarring zorgen, en wat desoriëntatie.

Verwerking van oude gevoelens en durven loslaten
Sommigen kunnen dit ook nog wat ervaren als verlies, als een afscheid, als iets wat je een triest gevoel geeft. Dat kan erop duiden dat je huidige levensomstandigheden nog niet helemaal toelaten dat jij je in de nieuwe energie begeeft. Dat is niet erg, wees je er gewoon bewust van. Het verloren gevoel, het hopeloze gevoel misschien zelfs, wil je laten weten dat je je nog aan iets vastklampt. Misschien hou je je nog een heel klein beetje vast aan iets wat je vanuit je gevoel al hebt losgelaten.

De intentie is er...
In deze tijd lijkt het me zeker niet abnormaal dat velen in verwarring zijn. Vanuit ons gevoel hebben we, diep binnenin onszelf, al een keuze gemaakt. We hebben er al voor gekozen om het op een andere manier te doen, of zoals daarnet gezegd, om het roer om te draaien, om toch voor andere zaken te kiezen, of ons leven weer een andere richting te geven. Maar dat de huidige omstandigheden, in onze maatschappij, of ook binnen je gezin, of je relatie, het nog niet toelaten om actie te ondernemen. Dat kan zorgen voor een gevoel van vastzitten, niet vooruit kunnen. Heel veel verdriet voelen, je hulpeloos voelen, niet weten wat te doen, gevoel versus verstand. Dit is een soort laatste conflictje binnenin jezelf wat je mag oplossen.
Misschien houd je nog vast aan beide kanten, zowel vanuit je gevoel als je verstand, waardoor je in die impasse blijft zitten, en waardoor je je misschien wat benauwd voelt of dat je denkt dat je geen keuze hebt, of dat het allemaal wat uitzichtloos lijkt.

Kiezen van binnenuit
Weet dat dit alles tijdelijk is, maar dat het wel aan jou is, om diep binnenin jezelf wel al richting te kiezen, om niet te lang in die schijnbaar confortabele situatie te blijven zitten. Het leven daagt je uit om te kiezen van binnenuit, voor jezelf, voor openheid, voor vrijheid. Eigenlijk weet je het al heel lang, dit heb je al heel lang voelen aankomen. Alleen is de vraag: wanneer hak je die knoop door? Wanneer durf je een einde te maken aan die stress die je in je draagt, door eerlijk te zijn naar jezelf, en ook naar anderen. Misschien zal je anderen kwetsen, in de steek laten of teleurstellen. In dit stukje is het vooral je mannelijke energie die wordt uitgedaagd, om naar voor te treden, en vanuit een zelfstandige houding een beslissing te nemen die uiteindelijk op langere termijn goed is voor iedereen.

En voor de vrouwelijke energie is het een zeer bijzondere nieuwe maan. We kunnen vanuit deze energie extra gaan zorgen voor onszelf, aandacht besteden aan onszelf, het mooie in onszelf gaan zien, onszelf het geluk gunnen, onszelf plezier gunnen. Onze vrouwelijke energie kan de komende twee weken heel erg gaan stromen, dus doe er je voordeel mee, en geniet er vooral van.

Ik wens jullie een ontspannen lang weekend toe, en uiteraard een rustgevende nieuwe maan!

Liefs,
Leni


© Leni De Chou

Heb je wat aan mijn teksten en video's en wil je me graag extra steunen?
Dat kan door deze pagina te delen, mijn video's via youtube te liken, of een steuntje te geven via deze weg:
Steuntjes en donaties