Webshop » Nieuwe/Volle maan » Nieuwe maan in Stier - Zonsverduistering - 30 april 2022

Nieuwe maan - Zonsverduistering in Stier - 30 april 2022

Nieuwe maan - Zonsverduistering - 30 april 2022


We hebben een tweede nieuwe maan in april en daarom wordt deze ook wel eens 'zwarte maan' genoemd.
Ook hebben we een eerste (gedeeltelijke) verduistering, waarmee we een eclips seizoen inzetten.

Dit is een periode van onverwachtse gebeurtenissen en veranderingen. Een zonsverduistering kan zorgen voor verrassingen door een plotse ommekeer. Ook pluto loopt retrograde, waardoor lang verborgen zaken zichtbaar kunnen worden.

Ik geef jullie alvast dit overzichtje mee:

30 april 2022    
gedeeltelijk zonsverduistering    
onzichtbaar in België en Nederland

16 mei 2022    
totale maansverduistering    
gedeeltelijk zichtbaar in België en Nederland

25 october 2022 
gedeeltelijk zonsverduistering    
zichtbaar in België en Nederland als een gedeeltelijk verduistering

8 november 2022    
totale maansverduistering    
onzichtbaar in België


Dit zijn de tijden van de verduistering van komende zaterdag:
Begin van de verduistering: 18u45
Maximum van de verduistering: 20u41
Einde van de verduistering: 22u38

De verduistering valt grotendeels boven de Zuidelijke Oceaan en is dus 's avonds enkel te zien in Chili en delen van Argentinië.


Nieuwe maan in Stier

Het begin van een nieuwe maancyclus begint geeft altijd veel mogelijkheden, en dit wordt nu nog eens versterkt door de eclips. De kans om opnieuw te voelen, rond te kijken, nieuwe ideeën op te doen, duidelijk onze intenties neer te zetten,… Het is een tijd van ontdekken en concreet maken.
We hadden twee weken geleden een volle maan in Weegschaal, een tijd van evenwicht. En deze nieuwe maan in Stier geeft ons de kans om vanuit onze waarheid naar voor te stappen, onszelf te laten zien.
Misschien voelt het voor jou wel als iets nieuws… een nieuwe waarheid, een andere waarheid… Misschien ben je anders in het leven gaan staan en zijn nu andere zaken voor jou belangrijk.
Zijn we dan eindelijk op het punt gekomen dat we kunnen zorgen voor onszelf? Dat we durven zorgen voor onszelf? Durven we nu eindelijk onszelf op de eerste plaats stellen?

Deze nieuwe maan geeft ons de kans om duidelijk aan te geven wat wij nodig hebben en wat voor ons belangrijk is. Hoe kunnen we nu écht goed zorgen voor onszelf?
Ook in alles wat we doen is het belangrijk dat we ons afvragen of het écht van ons is, of het ons iets brengt, of het ons gelukkig maakt. Doe jij je dagelijkse dingen met plezier? Wat geeft jou een fijn gevoel? Vind je dat terug in je werk, bij je vrienden, in je dagelijkse leven?
Deze nieuwe maan in stier laat ons voelen wat ons plezier geeft, wat werkelijk van ons is… Wat dus onze werkelijkheid is, en hoe we die naar buiten kunnen brengen, of hoe wij onszelf nu kunnen laten zien zoals we werkelijk zijn.

Durf te dromen. Durf te denken aan dingen die je al heel lang wil. Het is een tijd van vrijheid, en dat begint bij onszelf. Het is aan ons om ons die vrijheid te geven, en dat start in ons denken. Vrij van angst, vrij van zorgen, heel erg geaard/gegrond, dicht bij onszelf,…
En het is belangrijk dat we ons het allerbeste gunnen, onszelf toestaan om die dingen te doen die we heel graag willen doen. Denk bij deze nieuwe maan ook maar eens aan de kleine, eenvoudige dingen: wat je kan doen voor jezelf om jezelf een fijn gevoel te geven. Dan volgt de rest vanzelf.
Dit is een kans om puur geluk in onszelf te vinden, niet afhankelijk te zijn van iets buiten onszelf als we vrijheid en geluk willen ervaren.
Waar verspreiden we nog onze aandacht en energie, en verwaarlozen we onszelf? Hoe kunnen we beter voor onszelf zorgen en onze aandacht naar één punt brengen? Alles wat ons in het verleden beperkt heeft, kunnen we nu doorbreken. Alles wat onze aandacht heeft weggehaald van onszelf, hoeven we niet meer.

Dus: meer vrijheid, geen beperkingen meer, geen verdeelde aandacht meer…
Vooral: zorgen voor onszelf, luisteren naar onszelf, naar ons lichaam, maar ook naar wie we zijn, en onszelf durven laten zien.


Gedeeltelijke zonsverduistering

We hebben hiermee een spel tussen mannelijke (zon) en vrouwelijke (maan) energie. De maan schuift voor de zon en blokkeert daardoor (deels) het zonlicht. Dit brengt ons veel dichter bij ons gevoel zodat we ons meer bewust kunnen gaan worden van onze behoeftes. Het ego (ratio) wordt minder sterk waardoor je beter kan voelen op welke manier jij verder wil.
Bij een zonsverduistering gebeuren vaak onverwachtse zaken en veranderingen, omdat de energie veel meer open komt en dus veel meer mogelijk is. Zo kunnen wij ook veel beter voelen wat wij kunnen of waar onze mogelijkheden liggen. Het kan dus zijn dat je na een zonsverduistering de nood voelt om je leven een andere richting te geven.

De energie van een verduistering kan je al een week vooraf voelen, en nog tot een week na de eclips waarnemen. Je energie wordt naar een hoger niveau gebracht waardoor je wat onrustiger kan zijn, minder goed kan slapen last kan hebben van vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid,...
Een zonsverduistering vraagt om introspectie en reflectie: naar binnen keren en stilstaan bij jezelf en je leven.
Maak vooral contact met jezelf door je de focussen op je hartchakra en je zonnevlecht.


© Leni De Chou