Webshop » Nieuwe/Volle maan » Nieuwe maan in Maagd - 27 augustus 2022

Nieuwe maan in Maagd - 27 augustus 2022

Met deze nieuwe maan beginnen we de laatste maancyclus van de zomer. Zowel zon en maan staan in het teken Maagd.

Maagd is een aardeteken waardoor we worden uitgedaagd om zowel vanuit onze mannelijke als onze vrouwelijke energie praktisch te gaan voelen en handelen. We mogen nog meer gaan kijken naar ons dagelijkse leven. Wat geeft ons écht een goed gevoel? Doen we wel voldoende voor onszelf? Deze nieuwe maan in Maagd vraagt ons om routines en gewoonten even los te laten en te voelen wat wij nodig hebben, zowel fysiek als emotioneel.
Hoe kunnen we ons leven verbeteren? Hoe kunnen we ons leven aangenamer maken? Wat kunnen we anders doen zodat we net energie halen uit het leven?
Laat je inspireren door het leven en durf al eens te kiezen voor iets anders. Haal ook het beste in jezelf naar boven en erken je talenten en gaven. Kies voor een aanpak die je leven een andere structuur geeft, en tegelijk ook zorgt voor rust en stabiliteit. Handel vanuit het nu-moment en probeer zo weinig mogelijk te plannen op langere termijn.
Wees niet te perfectionistisch en ga mee met de stroom van het leven.

De nieuwe maan vraagt om ook te kijken naar hoe je woning is ingericht. Durf dingen een andere plaats te geven. Zo doorbreek je ook even de energiestroom in je woning zodat zaken in je leven anders kunnen bewegen.


Huidige energie en verandering


We komen nu in een tijd van bewegen en veranderen met als doel om een grote ommekeer te manifesteren. Noem het maar transformatie als je wil. Alles kan een andere vorm krijgen, een andere structuur, een andere manier van functioneren.
En dat geldt ook voor ons: wij mogen het vertrouwen hebben, en de kracht voelen, om heel anders om te gaan met onze eigen energie, en deze zo te laten stromen of bewegen zodat we op een heel andere manier gaan werken, verbinden, opbouwen.

Tijdens deze laatste dagen van augustus kan ons geduld nog op de proef worden gesteld. We voelen dat er heel veel zit aan te komen, dat er ook heel veel in beweging is gekomen, alleen lijkt het eindeloos lang te duren vooraleer we iets concreet zien.
Met een nieuwe maan zijn onze intenties belangrijk, en niet zozeer onze acties. Het kan dus zijn dat de energie je vraagt om nog even te wachten (misschien tot de volle maan) om aan de slag te gaan. Geef jezelf de kans om nog eens diep in jezelf te duiken en alles wat je voelt te accepteren. De nieuwe maan heeft een energie die ons kan helpen door bepaalde emotionele stukken te werken. Zoek dus tijdens deze week even de stilte op en voel wat er in je beweegt. Focus je op je sacrale chakra en de verbinding met jezelf. Ga met je aandacht naar binnen en voel wat er beweegt bij je tweede en derde chakra (sacraal en zonnevlecht).
Zorg voor voldoende rust en ruimte voor gevoelens terwijl je plannen maakt of creatief bezig bent. Geef de energie de kans om je te laten zien dat je je leven op een heel andere manier kan inrichten en dat bepaalde omstandigheden kunnen veranderen. Ga nog niet handelen naar wat nu is, maar hou je opties open en weet dat er heel veel mogelijk is.


© Leni De Chou