Webshop » Nieuwe/Volle maan » Nieuwe maan in Leeuw - 28 juli 2022

Nieuwe maan in Leeuw - 28 juli 2022

We hebben nieuwe maan in het teken Leeuw, en ook de zon staat intussen in Leeuw.
De volle maan van twee weken terug liet ons vooral voelen, bracht ons inzichten, helderheid, duidelijkheid,… We konden voelen op een dieper niveau, we zijn daardoor nu in staat om te voelen wat we écht willen.


Een lichte en nieuwsgierige vuur-energie

Deze nieuwe maan in Leeuw geeft ons de kans om dingen te gaan ontdekken, om vanuit een frisse, nieuwsgierige energie in het leven te gaan staan. De vuur energie is behoorlijk licht en speels, waardoor we ons wat minder bezorgd kunnen voelen en dingen anders kunnen gaan ervaren. Het is dus een tijd van ontdekken. Hoe kunnen we gaan creëren? Hoe kunnen we iets opbouwen? Maar dit alles vanuit die lichte, zorgeloze energie. Laat je creativiteit stromen, wees inventief, laat het kind in je los.
Deze nieuwe maan helpt ons op een onbezorgde manier aan de slag te gaan vanuit ons gevoel. Neem de tijd om te fantaseren, om te dromen, om inspiratie op te doen.

Je intentie is belangrijk. Wat wil jij voelen? Op welke vlakken wil jij meer voldoening? Hoe kan jij meer gaan genieten? Hoe kan jij op een luchtige manier jouw energie omzetten? Hoe wil jij jouw leven gaan creëren? Hoe kan jij jouw hartsenergie gebruiken om iets te manifesteren, iets vorm te geven?
Laat je hart samenwerken met de centrale energie in jezelf, deze kan je sterk voelen bij je zonnevlecht. Dus laat je hart en je zonnevlecht samenwerken.


Tijd voor definitieve verandering - Energie van de Leeuwenpoort (8 augustus)

Voor sommigen kan deze nieuwe maan een uitdaging met zich meebrengen. Ik heb het gevoel dat er heel veel doorbroken kan worden, vooral patronen en structuren, en dat velen kunnen en mogen kiezen voor een andere manier van leven.
Leeuw staat voor kracht, maar ook voor moed, niet opgeven, doorzetten,… en ook dat moedige stukje in jezelf aanspreken. Het gaat om de moed vinden om een beslissing te nemen, de moed vinden om een einde te maken aan iets, de moed vinden om eindelijk iets tot een einde te brengen. Maar dit allemaal omdat jij jouw leven meer van jezelf wil maken, meer ruimte wil in je leven.

Dus dat wat je al even uitstelt, of dat wat jou wat angstig maakt om daar toch voor te gaan, om er eindelijk komaf mee te maken, eindelijk te kiezen voor wat je eigenlijk al heel lang had besloten... Stap uit de twijfel, want de twijfel komt uit je denken. Je hart weet al heel lang wat je wil. Dus deze nieuwe maancyclus geeft jou dat extra zetje in de rug, om de moed te vinden iets aan te pakken, zodat je je leven een andere richting of een andere structuur geeft. En daar vooral niet meer bang voor te zijn, om het nu eindelijk anders aan te pakken. Als het je zo is ingegeven, dan zal het jou heel veel geluk brengen.
Durf eens buiten de lijntjes te kleuren, durf eens iets te doen zonder al te veel na te denken of te overleggen met jezelf.
De energie van deze nieuwe maan wil ons in dat onbezorgde, even buiten die lijnen en regels die we onszelf nog te vaak opleggen.

De samenwerking van hartchakra en zonnevlecht, en het feit dat we nu in beweging komen, dat we voelen dat we willen kiezen voor ons geluk, is zeer bijzonder. Het maakt ons vastbesloten en krachtig. Het plaatst ons in een zeer stevig evenwicht.


© Leni De Chou