Webshop » Kristallen en edelstenen » Kristallen schedels

Kristallen schedels en hun energie - Werken met kristallen schedels

Kristallen schedels zijn tegenwoordig niet meer weg denken uit een verzameling kristallen en mineralen. Steeds meer kristalwerkers voelen zich aangetrokken tot deze bijzondere sculpturen. Door hun aparte en persoonlijke energie is werken met deze kristallen schedels bijzonder aangenaam en leerrijk.
De schedels die je nu te koop kan vinden, zijn recent gecreëerd en gevormd uit verschillende soorten kristal.
Je zal misschien al hebben ervaren dat je je aangetrokken voelt tot één bepaalde skull, en dat je voelt dat deze op één of andere manier bij je past. Volg steeds je gevoel als je een schedel kiest. Je mag er best in geloven dat degene die bij je past jou zal vinden, en naar je toe zal komen.

De eerste kristallen schedels werden gecreëerd uit helder of wit kristal, zoals bergkristal. Nu worden ook donkere kristallen, en deze hebben een zelfde soort energie, alleen wordt deze nog persoonlijker door de specifieke werking van de kristalsoort.

bergkristal-schedel-3

Kristalwerkers voelen zich meestal onmiddellijk aangetrokken tot kristallen schedels, terwijl anderen hier eerder bang van worden. Dit komt omdat de schedel nog in verband gebracht wordt met een negatieve energie of magie, terwijl dit bij kristallen steeds om een positieve energie gaat.
Een bestaand kristal heeft een bepaalde vorm gekregen waardoor de energie is veranderd, maar deze blijft steeds positief. De energie is enkel persoonlijker geworden en heeft vaak een andere frequentie waardoor het kristal een specifieke taak of doel heeft gekregen. Zo zullen schedels in een donkere of aardekleur eerder aardend werken, terwijl de heldere, lichte een meer spirituele en meditatieve energie doorgeven.

Geschiedenis van de kristallen schedels

Er bestaan vele legendes over deze mysterieuze crystal skulls, de meeste vinden hun oorsprong in Zuid-Amerika. Wat het werkelijke verhaal ook is, de schedels lijken zich op één of andere manier steeds te verbinden, alsof ze eenheid en samenhorigheid willen creëren, en zo mensen willen helpen, healen en begeleiden op hun spirituele pad.

rookkwarts-skull-donker

De vorm van de schedels is overgenomen van de eerste schedels die zijn ontdekt, vele honderden jaren geleden. De meeste zijn gemaakt uit bergkristal en je vindt hen in vele musea over de hele wereld. De meest bekende skull is die van Mitchell Hedges.
Er bestaan vele verhalen over de positieve invloed die kristallen schedels hebben gehad op mensen gedurende vele eeuwen.
Wie reeds met deze krachtige kristallen heeft gewerkt zal kunnen beamen dat deze bijzondere sculpturen een sterke invloed hebben op genezing, maar in het bijzonder op spirituele groei en bewustwording.

calciet-agaat-skull

De makers van kristallen schedels vertellen dat zij worden geleid tijdens het creëren, waardoor de schedels hun specifieke vorm krijgen. Er wordt geloofd dat zij begeleid worden door een specifieke energie die zich uiteindelijk aan de schedel hecht en zich zo kan laten zien. Je kan er dus van uit gaan dat iedere schedel een eigen persoonlijkheid heeft en deze gebruikt om te communiceren met de persoon waarmee hij/zij werkt. Als je een beetje vertrouwd raakt met deze schedels zal je merken dat iedere vorm een vrouwelijke of mannelijke energie uitstraalt. Je zal ook merken dat je je tot een bepaalde skull aangetrokken wordt omdat deze iets uitstraalt: warmte, zachtheid, liefde,... of net kracht, doorzettingsvermogen, assertiviteit,...

Meer kristallen schedels kan je bekijken via mijn webwinkel

of via mijn facebookpagina: Kristallen schedels en hun energie

Wil je graag eens kennismaken met specifieke kristallen of schedels?
Neem dan gerust contact op voor een persoonlijke sessie met korte healing.
Iedere maand organiseer ik ook een kennismakingsavond/meditatie waar je zelf de energie van kristallen kan ervaren.

© Leni De Chou