Webshop » Kristallen en edelstenen » Kristallen en hun specifieke werking

Kristallen en edelstenen

De meest voorkomende edelstenen/kristallen heb ik hier op een rijtje gezet. Wil je graag meer uitleg of ben je op zoek naar een specifieke steen? Stuur dan een mailtje naar webshop@leniconsulting.be
Een overzicht van de edelstenen in voorraad vind je via de webshop: www.leniwebshop.be

Raadpleeg bij (chronische) klachten steeds een arts. Een edelsteen kan je ondersteunen, maar kan een medische behandeling niet vervangen.


Consulten

- In de praktijk: energetische behandeling - kristaltherapie - 65 euro
Tijdens een behandeling komt vaak naar voor welk kristal op dat moment bij je past.
Indien gewenst kijk ik welke set jou met liefde kan omringen zodat je deze ook thuis kan gebruiken.
Ik stel deze stenen zo op mekaar af dat ze samen perfect bij jou passen.

- E-mailconsult - 48 euro
Aan de hand van een recente foto ga ik voor jou na welke kristallen je op dit moment kunnen ondersteunen en waar jij nu aandacht aan mag besteden. De kristallen geven bepaalde boodschappen of inzichten, waardoor je jezelf beter kan aanvoelen.
Via email krijg je een korte reading en uitleg van de kristallen, waarom ze bij je passen en welke boodschap deze je kunnen meegeven.
De kristallen kunnen worden aangekocht via de webshop.
Indien gewenst maak ik een persoonlijke combinatie en stem deze af op mekaar zodat ze een set vormen (enkel met trommelstenen of zakstenen).

Neem contact op voor meer info:
info@leniconsulting.be

10509484-1525075861044575-7239440388034735139-n


Overzicht edelstenen en kristallen


Agaat
Heeft een positieve werking op de geslachtorganen. Al jaren is de agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. De steen lost psychische spanningen op en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelbeheersing en geborgenheid.

Agaat mos
Helpt bij het zoeken van oplossingen voor moeilijke situaties, druk en geestelijke belasting. Mos agaat maakt bewust, bevordert de communicatie en prikkelt het verstand. Ook reinigt deze agaat het weefsel, de lymfeklieren en de luchtwegen.

Amazoniet
De Amazoniet vermindert hoofdpijnen en helpt bij het ontspannen van de nekspieren. Het vermindert krampen en helpt bij astmatische klachten. De Amazoniet is een steen die de herstellende kracht van de huidlaag bevordert en helpt daarmee tegen huidaandoeningen en eczemen.

Amethist
Amethist is een krachtig en beschermend kristal. Hij werkt vanuit de energie van liefde en beschermt de eigenaar van alle minder fijne energieën. Amethist heeft een zeer natuurlijke en kalmerende werking, omdat hij helpt om stress, spanningen en verdriet los te laten. Ook kan hij helpen bij onrust en angst.
Amethist helpt je in je spirituele bewustwordingsproces, versterkt je intuïtie en zet je heldervoelende/wetende gaven kracht bij.
Zijn helende en reinigende energie brengt vooral rust en brengt de energie in balans.
Algemeen wordt van amethist gezegd dat hij helpt bij slaapproblemen. Dit zal voor vele mensen zeker helpen.
In sommige gevallen kan net zijn krachtige werking (derde oog) ervoor zorgen dat men net erg moeilijk de slaap kan vatten, of heel levendige dromen heeft.
Als je gevoelig reageert op amethist, probeer dan eens een lichtere versie (licht paars met witte tinten) uit bv. Bolivië. De donkere versies o.a. uit Uruguay kunnen net iets te intens zijn om de hele dag of nacht bij je te hebben, maar kunnen dan weer heel goed helpen bij meditatie, healingsessies en readings.

Amethist geeft algemeen energie aan het lichaam, het metabolisme, hormonale productie en endocriene klieren.
Hij versterkt het immuunsysteem, vermindert pijnen en versterkt het lichaam zodat genezing sneller kan plaatsvinden.
Amethist vermindert emotionele spanningen en stress, waardoor ook het lichaam meer kan ontspannen en makkelijker kan genezen. Werkt ook tegen hoofdpijn, vooral als deze afkomstig is van spanning en stress.

Angel - regenboog aura kwarts
Dit kristal is bewerkt met platina en zilver, waardoor het een prachtige regenboogglans krijgt. Angel aura kwarts staat bekend om zijn spirituele werking en heeft een serene, zachte en rustgevende energie. Dit heldere kristal helpt je verbinding te maken met Engelen waardoor je boodschappen duidelijker kan ontvangen. Angel aura kwarts zorgt voor spirituele inzichten en bevrijdt je van negatieve entiteiten. Deze stenen geven een erg rustgevend en tevreden gevoel, waardoor spanningen, stress en zorgen verminderen.
Een ideale steen als je moeilijk kan slapen door gedachten en zorgen!

Angeliet
Geeft een gevoel van innerlijke vrede en verbondenheid. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Angeliet helpt om eerlijk te zijn en gevoelens te uiten. Fysiek heeft angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam.

Apatiet
De apatiet is een steen die buik- en darmklachten vermindert en zorgt voor een verbeterde stoelgang. Deze steen reinigt het lichaam van binnen en zorgt voor een goede darmflora, daarom wordt apatiet ook vaak gebruikt bij voedselvergiftiging.

Apofyliet
Apofyliet zorgt voor helder inzicht en zuivere intuïtie. Verder is dit kristal kalmerend en rustgevend. Hij gaat stress en spanningen tegen, en helpt angst te overwinnen. Ook bij bezorgdheid en andere mentale blokkades biedt hij hulp.

Apofyliet geleidt zeer makkelijk energie en is op die manier een fijne hulp bij energetische behandelingen.Hij zorgt ervoor dat men makkelijker in een diepe ontspanning raakt.

Apofyliet heeft een positieve invloed op de ademhaling, slijmvliezen en de huid. Hij kan helpen bij een astma aanval als hij op de borst wordt gelegd en vergemakkelijkt de ademhaling bij luchtweginfecties en benauwdheid. Ook aangeraden bij hyperventilatie (neemt angst en benauwdheid weg).

Aqua aura kwarts
Deze blauwe aura kwarts heeft zijn kleur door toevoeging van puur goud aan natuurlijk kristal. Door de witte, blauwe en gouden stralen in de kern van het kristal, wordt een algemeen blauwe uitstraling gevormd. Dit kristal is een aanrader bij spiritueel werk en healing.
Aqua aura kwarts helpt je plannen te verwezenlijken en steunt je zelfvertrouwen. Deze steen werkt op de keelchakra waardoor gevoelens beter kunnen worden geuit en communicatie verbetert. Ook versterkt deze steen het immuunsysteem en de helende eigenschappen van andere stenen.

Aquamarijn
Aquamarijn geeft rust en verbetert de communicatie. Zo kunnen gevoelens beter naar buiten worden gebracht. Dit kristal zorgt voor meer zelfvertrouwen waardoor meningen en gevoelens makkelijker worden geuit, ook op creatief vlak.
Aquamarijn is goed voor onzekere mensen die op zoek zijn naar hun levensdoel.
Heb je last van benauwdheid (moeilijke ademhaling, hyperventilatie, nervositeit)? Hou dan een aquamarijn tussen je handen ter hoogte van je borst. Je zal snel opluchting voelen.

Aquamarijn helpt bij verkoudheid en vermindert keel- en mond aandoeningen, allergieën, jeuk en oorinfecties. Dit is de ideale steen tegen hooikoorts en wordt daarom ook veel gedragen wanneer er pollen aanwezig zijn. Aquamarijn kan ook helpen bij hoofdpijn en sinusitis.

Aragoniet

Aragoniet is een rood-bruine steen met zachte glittering. Zijn zachte werking is erg aangenaam voor gevoelige mensen. Aragoniet werkt ook zeer aardend en kalmerend. Een aanrader bij stress, overbelasting en innerlijke onrust. Fysiek is aragoniet goed bij spierkrampen en werkt positief op de darmen en het immuunsysteem.
Als je het gevoel hebt dat je niet vooruit raakt in het leven, dan kan dit kristal je helpen om even tot rust te komen, alles te overzien en dan met volle moed en kracht terug verder te gaan. Bij kinderen werkt aragoniet tegen verlegenheid, waardoor ze spontaner worden en makkelijker gaan communiceren. Ook hier erg aangeraden bij gevoelige zieltjes die zeker in zichzelf mogen geloven.

Aragoniet blauw

Een krachtige healer, vooral op emotioneel vlak, met een vrolijke en lichte vibratie. Hij brengt je rust en helpt je te ontspannen.
Op spiritueel vlak helpt hij met communiceren. Hij geeft je inzicht in anderen en vergroot je inlevingsvermogen. Alweer eentje om bij je te hebben als je aan healing en coaching doet.
Blauwe aragoniet verbindt het derde oog met je keel- en hartchakra en helpt je rustig te blijven, vooral als er nieuwe energieën binnenkomen, waardoor je je minder emotioneel zal voelen. Zeker een aanrader in tijden van stress en spanning.

Atlantasiet - atlantisiet
Deze steen is een combinatie van groene serpentijn en purpere stichtiet.
Atlantasiet heeft toegang tot vorige levens in Atlantis. Hij verbindt met innerlijke wijsheid en helpt je om je projecten te voltooien. Deze steen bevordert spirituele groei, verheldert alle chakra's en brengt ze op één lijn.
Atlantasiet is goed tegen stress en helpt bij communicatie. Deze steen helpt oude wonden te helen en helpt oude patronen los te laten. Atlantasiet brengt rust en vrede in de omgeving.
Dit kristal verbetert doorstroming en werkt goed bij zware en vermoeide benen, chronische spierpijnen (ledematen) en spanningen in de schouders.

Aventurijn
Aventurijn zorgt voor evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie, voorspoed, besluitvaardigheid, mededogen en creativiteit. Deze steen is goed voor thymus, bindweefsel, zenuwstelsel, bloeddruk, stofwisseling, cholesterol en remt ontstekingen, allergieën, migraine. Ook een aanrader bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acné, jeuk en ontstekingen.
Aventurijn stabiliseert iemands gemoedstoestand en bevordert emotioneel herstel. Hij stelt ons in staat om binnen ons hart te leven. Aventurijn versterkt onze persoonlijkheid en helpt ons bij het maken van de juiste keuzes. Deze steen wordt ook aangeraden bij stotteren, nervositeit en stress.


Bergkristal
Bergkristal brengt vooral helderheid en inzicht. Het ondersteunt en neemt zo twijfel en besluiteloosheid weg. Bergkristallen heffen blokkades op en herstellen hierdoor makkelijk de energiestroom.

Bergkristal trekt het licht aan en draagt zo ook het Goddelijke Licht in zich. Hierdoor versterkt het de intuïtie en brengt het klaarheid op momenten dat alles onduidelijk is. Dit kristal helpt de aandacht te focussen op wat echt belangrijk is. Het is hierdoor een fijne steen om bij je te hebben tijdens het mediteren. Dit lichtkristal beschermt je makkelijk tegen negatieve invloeden, door het licht dat steeds wordt uitgestraald. Kies ervoor om je bergkristal af en toe op te laden in de zon.

Een bergkristal helpt bij slapeloosheid en nare dromen. Met de punt naar boven neemt het kristal de energie van de aarde in zich op en laat ze stromen. Zo kan je beter aarden en het teveel aan energie afvoeren. Leg een stukje bergkristal in je werk- of studeerkamer om de concentratie te verbeteren.

Bergkristal versterkt de werking van andere kristallen. Plaats je bergkristal dus als versterker bij je andere kristallen. Zo bundelen ze hun krachten.

Bergkristal is een steen die helpt bij krampen, pijnen en menstruatie klachten. Ook staat deze steen er om bekend om de werking van andere stenen te versterken en beter naar voren te laten komen.
De bergkristal is de perfecte steen voor depressieve mensen en werk goed tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

Blaufluss (verhit)
Staat voor blijheid en positiviteit. Het versterkt de positieve kanten en geeft levensvreugde. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen

Calciet
Calciet stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. De steen is motiverend en geeft zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, hoop en moed. Calciet kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Lichamelijk stimuleert Calciet de stofwisseling en het immuunsysteem en het bevordert de groei. Gunstige werking op huid, darmen en het hart.

Calciet blauw
Blauwe calciet brengt rust en helderheid, waardoor inzichten naar boven komen. Dit kristal zet aan tot waarheid en spreken, en helpt je om beter voor jezelf te zorgen. Blauwe calciet zuivert gedachten waardoor je minder gaat piekeren. Het helpt je op te komen voor jezelf en veranderingen aan te brengen. Blauwe calciet noem ik wel eens de kristal coach, omdat hij je begeleidt en laat zien wat er voor jou belangrijk is. Door inzichten wijst hij jou de weg.
Blauwe calciet werkt goed bij chronische aandoeningen en pijnen. Hij werkt positief op het keelchakra waardoor je makkelijker contacten kan leggen. Ook is dit kristal goed bij ontstekingen thv. keel, neus en ogen (bv. keelinfecties, sinusitis).
Blauwe calciet geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om veranderingen aan te brengen en oude zaken los te laten. Hij brengt je hoofd tot rust en leert je te genieten van eenvoudige dingen.

Calciet geel/oranje
Gele Calciet  bevordert de wilskracht en geeft je energie. Ook laat de gele Calciet je open staan voor de mooie dingen in het leven. Het geeft je vrijheid en blijheid.
Zijn kleur alleen al maakt dat je je beter voelt. Hij werkt positief op je levenskracht. Tijdens donkere winterdagen geeft hij warmte en geborgenheid. Dit kristal werkt goed bij onrust, angst en neerslachtigheid. Hij wordt aangeraden bij darmproblemen (obstipatie, ziekte van Crohn) en problemen met de galblaas en voortplantingsorganen. Ook goed bij ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap.

Calciet mangano
Mangano Calciet geeft je een gevoel van vreugde en tevredenheid. Stimuleert de levensenergie. Mangano Calciet heeft een bevorderende werking op de huid.

Carneool
Dit kristal past bij de eerste twee chakra's omwille van zijn aardende werking. Als je gevoelig bent voor emoties van anderen en energieën van buitenaf, dan kan je een carneool bij je dragen. Houd deze steen regelmatig bij je zonnevlecht en onderbuik. Vooral bij het tweede chakra werkt carneool op het zelfvertrouwen en bevordert een positieve ingesteldheid. Dit kristal wordt vaker aangeraden bij depressies en vergeetachtigheid omdat hij de energie naar beneden trekt, weg van het denken. Deze steen brengt je weer met je voeten op de grond, zonder het contact met je gevoel te verliezen. Het helpt je om meer in je kracht te gaan staan, waardoor je je sterker gaat voelen en zekerder in het leven gaat staan. Als je snel beïnvloedbaar bent, kan een carneool je helpen om meer bij jezelf te blijven. Zo helpt dit kristal om emotioneel misbruik te voorkomen.
Carneool is staat ook symbool voor vruchtbaarheid en heeft dus een positieve werking op de geslachtsorganen. De rode kleur zorgt voor een goede doorbloeding en helpt bij de stofwisseling (opnames van vitamines en mineralen). Eveneens een aanrader bij klachten als reuma en fibromyalgie.
Kies een lichte steen bij spier- en gewrichtspijnen. Een donkere versie biedt je vooral bescherming op emotioneel vlak. Volg vooral je gevoel bij het kiezen van een carneool. De trommelstenen hebben elk een specifieke kleur, van heel licht tot heel donker.

De Carneool heeft een positieve werking op de bloedsomloop. Zo helpt deze steen bijvoorbeeld tegen een hoge bloed druk en bloedvergiftigingen. Maar ook helpt het uw kleine wondjes sneller genezen en infecties verminderen.Carneool is een steen waar je blij van wordt. Hij werkt ook tegen nachtmerries.

Chalcedoon
Deze paranormale en spirituele steen werkt op het derde oog chakra en geeft toegang tot meerdere niveaus. Hij kan helpen bij blokkades op spiritueel gebied.
Fysiek is dit kristal met zachtblauwe kleur goed bij spanningen en vermoeidheid, als ondersteuning in de overgang. Chalcedoon biedt troost aan ieder die zich alleen voelt of verdriet heeft.

Chloriet
Chloriet versterkt de verbinding met de aarde en zorgt ervoor dat de levensenergie sterk door het lichaam kan stromen. Chloriet zorgt op die manier voor aarding en evenwicht.
Chloriet wordt ook wel eens een gelukssteen genoemd, omdat hij zorgt voor een gevoel van welzijn en geluk. Hij helpt je om liefdevol en zacht met jezelf om te gaan.
Dit is een ideaal cadeautje voor jezelf en voor anderen.
Hiermee geef je haast letterlijk een beetje geluk.

Chrysokolla
Dit is een steen die heel oude wijsheden (indianensteen) in zich heeft. Bij meditatie geeft de steen inzicht op allerlei gebied. Bij verdriet of emoties leert deze steen je te uiten en helpt bij de vewerking. Op paranormaal gebied helpt de chrysocolla je om bij jezelf te komen en helpt bij rituelen en regressies.
Chrysocolla helpt bij verkrampingen in nek en schouders en ook hoofdpijn. In je woning verwijdert hij negatieve energieën en biedt bescherming. Deze steen kalmeert en stelt gerust.
Leg hem op je zonnevlecht als je last hebt van schuldgevoelens en andere negatieve emoties. Bij het hartchakra kalmeert hij hartepijn en verdriet.
Bij menstruatiepijnen en overgangsproblemen kan je deze steen bij je dragen. Leg hem op je buik bij krampen.
Chrysocolla versterkt de doorstroming van armen en benen waardoor minder verkrampingen ontstaan.

Chrysopraas
Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie.
Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in zowel jezelf als het grotere geheel. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Het helpt meer open staan voor de spirituele kant van het leven en helpt in een meditatieve toestand komen.
Fysiek werkt chrysopraas sterk ontgiftend en ontslakkend en stimuleert de leveractiviteit. Het heeft een positieve werking op huidaandoeningen, ogen, jicht en onvruchtbaarheid bij vrouwen met name als die wordt verminderd door een infectie. In combinatie met rookkwarts helpt het bij schimmelinfecties.

Citrien
Citrien is een echte zonnesteen. Zijn lichtgele, warme gloed zorgt voor kracht en helpt bij manifestatie door extra creativiteit en doorzettingsvermogen. Citrien is ontspannend en geeft energie en kracht. Deze levenskracht stimuleert de chakra's en verheldert de geest. Citrien is het ideale kristal om je bij te staan bij het verwezenlijken van dromen en wensen op een creatieve en warme manier.
Citrien transformeert negatieve energie en laat deze afvloeien, waardoor dit kristal ideaal is ter bescherming van je omgeving, je woonst, je werkplek.
Er zijn slechts twee kristallen die niet hoeven te worden gereinigd: citrien en kyaniet. Dit komt omdat ze geen negatieve energie vasthouden, maar deze omzetten of laten wegvloeien.
De natuurlijke citrien is lichtgeel van kleur en zeer transparant.
Citrien zorgt voor overvloed en welvaart. Een ideale steen dus om bij je te plaatsen als je werkt of op de plek waar je je geld bewaart.
Citrien plaats je beter niet te lang in het zonlicht.

Dumorteriet
De Dumorturiet is een steen die ervoor zorgt het u allemaal wat lichter in te laten zien deze steen leert u het leven niet zo serieus te nemen en zorgt ervoor dat u positief blijft denken, u niet zo laat beïnvloeden door negativiteit en volop van het leven laat genieten. Ook geeft deze steen moed in moeilijke tijden en werkt het tegen angstaanvallen.

Fantoomkwarts
Bij fantoomkwarts zie je een kleiner kristal (soms meerdere) ingesloten in het grotere kristal. Fantomen komen het meest voor bij bergkristal, rookkwarts, amethist en citrien. Het fantoom kan bestaan uit een ander soort kristal.
Het fantoom wordt gevormd tijdens de ontwikkeling van het grotere kristal en staat zo symbool voor onze eigen ontwikkeling.
Fantoomkwarts maakt ons bewust van onze eigen ontwikkeling en ons levenspad. Dit kristal stimuleert ons om onze eigen weg te bewandelen en helpt ons contact te maken met hogere energieën, gidsen en engelen.
Fantoomkwarts helpt je om het verleden los te laten, waardoor je ook de dingen die niet langer bij je horen achter je kan laten.
Dit kristal geeft ons een beeld van het grotere geheel en laat ons zien wat wij hierin kunnen betekenen.
Fantoomkwarts helpt je om een nieuwe start te maken en volledig voor jezelf te gaan leven.

Fluoriet geel
Laat je jouw eigen grenzen stellen. Gele Fluoriet  geeft balans in denken, gevoel en je intuïtie. Geeft je een beschermend gevoel. Heeft fysiek een positieve werking op stofwisselingsproblemen.

Fluoriet groen
Groene Fluoriet is een steen die vaak wordt gebruikt bij het studeren. Het ordent je gedachten en laat je een duidelijke lijn in de stof zien. De groene Fluoriet laat je makkelijk verbanden leggen tussen moeilijke vraag

Goldfluss (verhit)
Gaat somberheid en zwaarmoedigheid tegen. Het versterkt u positieve kanten en geeft levenskracht. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen.

Heliotroop
De Heliotroop is een steen die helpt tegen bloedingen in ons gezicht waaronder vooral gevoelig tandvlees en bloedneuzen. Naast deze helende werking heeft de Heliotroop ook een ontgiftende werking. Het kan insectenbeten maar werkt tevens ook goed voor het “schoonmaken” van onze darmen en urinewegen.

Hematiet
De Hematiet is een steen die vooral werkt op ons bloed. Deze steen wordt vaak gedragen wanneer men last heeft van ijzer tekort maar werkt ook tegen bloedarmoede, bloeddoorlopen ogen en neusbloedingen. Ook helpt deze steen tegen overgangs- en menstruatieklachten waarbij veel bloed verloren gaat. De Hematiet versterkt uw hart zowel fysiek als geestelijk.

Hematoïde kwarts - Golden healer

Deze warme steen gebruikt zijn wijsheid om je te helpen bij genezing en transformatie op alle vlakken. Een populaire 'nieuwetijdssteen' omwille van zijn hoge vibratie. Zijn zuiverende manier van werken helpt vooral bij chronische aandoeningen en helpt vicieuze cirkels (op gezondheidsvlak) te doorbreken. Zo kan je lichaam opnieuw evenwicht vinden.
Golden healer pakt het probleem aan bij de kern en geeft duidelijke inzichten. Deze steen is een aanrader tijdens sessies healing, meditatie en ontspanning.

Howliet
Bevordert de controle over woede en boosheid. Laat je positieve eigenschappen naar buiten komen. Stimuleert geduldigheid en leergierigheid. Howliet laat slaapproblemen verminderen of verdwijnen en heeft fysiek gezien een goede invloed op botten en tanden.

Jaspis breccie
Laat misselijkheid verdwijnen of verminderen, vooral tijdens de zwangerschap. Brecie Jaspis stimuleert het reukvermogen. Heeft fysiek een positief effect op epilepsie en helpt tegen nachtmerries.

Jaspis dalmatiër
Geeft je wilskracht om door te gaan. Bevordert de zwangerschap en helpt negatieve gedachten te laten verdwijnen.

Jaspis zebra
Zebradoriet is een opvallende steen door zijn aparte kleurschakeringen.
Deze steen diende zich vaak aan tijdens behandelingen. Zebradoriet helpt chakra's in balans te brengen. Hij brengt ontspanning door zijn zachte energie. Ook neutraliseert deze steen de spanningen en onrust in uw woon- of werkruimte. Zebradoriet brengt een kalmerend en rustgevend gevoel. Van zodra je deze steen bij je draagt, helpt hij je bij het overwinnen van lichamelijke en emotionele trauma's.
Stimuleert de wilskracht. Zebra Jaspis heeft een bevorderende werking op de blaas. Heeft daarbij een positief effect op lever, maag en nieren.

Jaspis oceaan
bevordert de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, verminderen. Fysiek werkt oceaan jaspis ontgiftend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen en de spijsvertering.

Kobalt aura kwarts
Deze metaalblauwe kwarts is het resultaat van goud en kobalt op kwarts. Dit kristal stimuleert creativiteit en communicatie, en werkt positief op het zesde chakra. Zijn energie heeft een positieve invloed op stemmingen, waardoor dit kristal werkt als natuurlijk anti-depressivum. Kobalt kwarts werkt positief op het derde oog waardoor helderziende waarnemingen makkelijker kunnen plaatsvinden. Dit kristal versterkt ook het immuunsysteem en helpt bij infecties.

Kobalt aura kwarts brengt kracht, rust en zelfvertrouwen. Dit kristal raakt je vrouwelijke kant waardoor je jezelf meer open en ontvankelijk kan opstellen. Door de kracht van de kobalt blue kan je luisteren naar je innerlijke stem en hierdoor vertrouwen krijgen in contacten.

Kunziet
Stimuleert het vermogen om je te verplaatsen in een ander, fouten toe te geven en kritiek te ontvangen. Helpt je gevoelens te uiten, brengt balans in verstand en gevoel. Kunziet bevordert een positieve werking op zenuwen, het geheugen, epilepsie, gewrichten maar ook op het hart en bloedsomloop.

Kyaniet is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. Hij helpt ons te kiezen voor onszelf en ons eigen leven in handen te nemen. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt onze blokkades en angsten te doorbreken. Kyaniet zorgt voor spontaniteit en bevordert zelfexpressie, creativiteit en communicatie. Spiritueel vergroot kyaniet onze paranormale vermogens en intuïtie en helpt bij meditatie en contact maken met gidsen. De steen werkt aardend en reinigt de chakra’s en aura en brengt ze in balans. Fysiek heeft kyaniet een positieve werking op de (kleine) hersenen, motoriek en flexibiliteit, spieren, schildklier, (bij)nieren, keel en strottenhoofd en werkt koortsverlagend. Het is een goede steen voor zangers en mensen die in het openbaar moeten spreken.

Labradoriet
Labradoriet is een zeer mystieke en beschermende steen die licht brengt. Hij heelt de aura waar nodig en zorgt ervoor dat energie niet meer zomaar weglekt. Hij buigt ongewenste energieën af en vormt een barrière voor negatieve energie die vrijkomt tijdens intense situaties. Labradoriet verhoogt het bewustzijn, legt verbinding met universele energie en vergemakkelijkt initiatie in esoterische kennis. Hij heeft toegang tot spirituele wilskracht en is daarmee een perfecte steensoort om bij je in de buurt te hebben tijdens intense perioden van spirituele ontwikkeling en uitdaging. Labradoriet aardt energieën in het lichaam, verbant angst en onzekerheid en versterkt het geloof in jezelf. Hij schept een synthese tussen intellectueel denken en intuïtieve wijsheid en verdrijft illusies door naar de kern van de zaak te gaan.

Is een steen die werkt op de klieren. Daarbij activeert het enzymen die ziekten beter kunnen genezen. Ook versterkt deze steen doorzettingsvermogen en geeft geestelijke energie. De Labradoriet heelt wonden op de ziel. De Labradoriet geeft geestelijke energie en helpt bij het op een rijtje zetten van ervaringen en indrukken.

Lapis lazuli
Is een steen die staat voor de vriendschap. De steen die werkt tegen depressiviteit, angsten, nervositeit en zenuwstreken zoals nagelbijten. Ook helpt deze steen tegen hartkloppingen en verzacht de gevolgen van een beroerte.
Deze mooie blauwe steen heeft opvallende goudzilveren spikkels (pyriet). Soms bevat Lapis lazuli ook kleine witte vlekjes. De beste kwaliteit is afkomstig uit Afghanistan en bevat geen wit.
Dit kristal wordt zowel als sieraad en als helende steen gebruikt. Hij werkt positief thv het hoofd, keel en longen.
Lapis lazuli wordt ook wel eens vriendschapssteen genoemd. De blauwe kleur staat voor verdieping, wijsheid en connectie met je innerlijke zelf.
Dit is de nationale steen van Afghanistan en Bolivia.

Lavendelkwarts
Lavendelkwarts heeft een lichtpaarse tot blauwe kleur. Deze wordt gevormd door de combinatie van rozekwarts en een heel klein beetje dumortiriet.
Lavendelkwarts is zeer zacht en liefdevol, net als rozekwarts. Dit kristal verbindt je met je gevoel en vergroot creativiteit.
Lavendelkwarts verzacht bepaalde gevoelens, waardoor verwerking makkelijker wordt. Hij geeft troost, verzacht liefdesverdriet en helpt ons te vergeven.
De ruwe versie is zeer mooi en krachtig, en straalt veel positieve energie uit. Deze steen past eigenlijk in iedere huiskamer.

Larimar
Helpt je om met veranderingen om te gaan. Heeft een tegenwerkende kracht op angst, stress en schuldgevoelens. Lichamelijk bevordert Larimar het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Werkt pijnstillend en helpt bij problemen van de longen, keel, borst, het hart en kraakbeen.

Maansteen
Maansteen is een erg vrouwelijke steen en staat voor geduld, zachtheid en vruchtbaarheid. Deze mooie kristal brengt emoties in evenwicht (vooral als gevolg van hormonale schommelingen) en helpt je om een bredere kijk te krijgen op bepaalde zaken.
Maansteen brengt een vrouwelijke energie in huis, waardoor er meer rust en harmonie ontstaat.
Hij werkt eveneens tegen futloosheid en moedeloosheid en heeft een positief effect op de werking van maag en spijsvertering.
Deze zachte steen is er zeker eentje om bij je te hebben, vooral als je intuïtief werk verricht.
Deze helpt je ook bij verwerking van verdriet en ondersteunt je in je spirituele proces. Hij helpt je om rustig de dingen te benaderen en aan te pakken.

Malachiet
Is een steen die helpt tegen reuma en gewrichtsklachten. Wat weinig mensen weten, is dat de Malachiet ook een positieve werking heeft bij hartkrampen en hartritmestoornissen. Ook stimuleert de Malachiet uw tevredenheidsgevoel.

Mookaiet
Net zoals jaspis, is mookaiet een aardende en beschermende steen. Hij helpt je om dromen of ideeën waar te maken. Mookaiet maakt je assertief en vermindert angst en onzekerheden.
Jaspis werkt algemeen ook beschermend, tegen negatieve energieën, stralingen en vervuiling. Deze steen heeft een positief effect op de bloedsomloop en spijsvertering.
Mookaiet brengt innerlijke rust en evenwicht, werkt bloedzuiverend en versterkt het immuunsysteem.

Obsidiaan
Laat de waarheid, de kern en oorzaak van dingen naar boven komen. Heeft een positieve werking op angst, blokkades en trauma’s. Obsidiaan heeft een stimulerende werking op de spijsvertering en doorbloeding. Versterkt het gezichtsvermogen. Obsidiaan geeft helderheid van geest.

Obsidiaan mahonie
Is een steen die wonden herstelt. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Obsidiaan mahonie zorgt voor snel herstel van de huid na verwondingen en verbetert het afweersysteem.

Obsidiaan sneeuwvlok
Werkt op ons hoofd en voornamelijk op de ogen. Wanneer u last heeft van tranende ogen of staar kan de steen u helpen deze oogziektes te verminderen.

Olie - vuur aura kwarts
Olie aura kwarts is een zeer speciaal kristal dat ontstaat door titanium en niobium te vernevelen op zuiver bergkristal.
Dit kristal ondersteunt je bij een nieuwe levensfase en helpt je te kiezen voor jezelf en je dromen waar te maken. Olie aura kwarts brengt je bij je ware kern zodat je volledig jezelf kan zijn en kan handelen vanuit je gevoel.
De energie van dit kristal raakt je ziel en brengt je in contact met nieuwe, bevrijdende energieën.

Onyx
Is een steen die werkt op de huid. Het bevordert de natuurlijke hydratatie, voorkomt schimmels en gaat zonnebrand tegen. Ook worden de nagels en het haar gesterkt. Verder helpt onyx bij oorontstekingen en gaat oorsuizen en doofheid tegen. Onyx brengt harmonie tussen lichaam en ziel.

Opaliet (synth)
Stimuleert passie, liefde, trouw, warmte en spontaniteit. Laat je vredig en bewust zijn met jezelf. Opaliet geeft harmonie in je leven en helpt zo ook bij slaapstoornissen.

Peridoot is een steen die vooral werkt op ons hoofd waaronder onze ogen, hersenen en keel. Het helpt tegen keelpijn en verzacht uw keel wanneer deze is beschadigd. Naast keelaandoeningen werkt deze steen ook tegen hoofdpijn en slechtziendheid. Peridoot vermindert jaloerse en egoïstische gevoelens.

Jaspis polychroom is een bijzondere steen door zijn verschillende kleurschakeringen, van grijsblauw tot donkerrood.
Polychroom jaspis raad ik aan wanneer iemand op een kruispunt in z'n leven staat en belangrijke beslissingen moet nemen. Ook voor twijfelaars en moeilijke beslissers is deze soort erg krachtig. Deze jaspis ontspant, maakt je gegrond en brengt je gevoel en verstand in balans. Deze combinatie maakt je rustig zodat je beter naar je gevoel kan luisteren zonder de realiteit uit het oog te verliezen.
Mensen met krampen hebben ook baat bij polychroom jaspis omdat verkrampingen vaak het gevolg zijn van moeilijk kunnen loslaten en moeilijk nieuwe stappen kunnen zetten.
Bovenop dit alles brengt polychroom ook nog eens tonnen vreugde en positiviteit, waardoor je je een heel stuk meer zelfverzekerd gaat voelen. Hij maakt je ook sociaal en helpt je met  communicatie.

Pyriet wordt ook wel eens ijzerkies of vuursteen genoemd. Pyriet is een inzichtgevende steen en heeft een mannelijke energie. Hij helpt je duidelijkheid te krijgen in situaties en gevoelskwesties. Hij brengt zelfinzicht zodat ook gezondheidsklachten kunnen worden aangepakt.
Zijn mannelijke energie geeft zelfvertrouwen en kracht, brengt creativiteit en helpt je om zaken waar te maken of te volbrengen. Deze energie maakt ook dat angsten, complexen, onzekerheden,... makkelijker kunnen overwonnen worden.
Pyriet is een beschermende steen en zorgt ervoor dat je energie niet ongemerkt kan wegstromen, waardoor vermoeidheid kan worden voorkomen.
Pyriet versterkt het zenuwstelsel en brengt het lichaam in evenwicht.
Je kan pyriet gebruiken voor het beschermen van je woning, bv. door deze aan de deur of in de inkomhal te leggen. De ruwe versie kan je over het hele huis verspreiden, door een stukje in iedere kamer te leggen, vooral in ruimtes waar je het meeste verblijft.

Quantum Quattro is een combinatie van Shattukiet, Dioptaas, Malachiet en Chrysokolla op Rookkwarts. Hij voorkomt een genezingscrisis wanneer alle negatieve energieën wegvallen. Hij aardt spirituele energieën op aarde en heeft een krachtig effect op het persoonlijk energieveld. Quantum Quattro laat informatie vanuit alle bestaansniveaus doorstromen en is afgestemd op de vibratieverschuiving in 2012. Hij symboliseert compleetheid en vrede, als hij op een onevenwichtige plaats wordt gelegd herstelt hij het evenwicht. Het is een krachtige genezer van het hart en opent je hogere hartchakra.

Rhodochrosiet heeft, net als rhodoniet een roze kleur, maar is net iets lichter. Ook heeft rhodochrosiet meestal fijne witte lijnen.
Dit is een steen die ideaal is voor nerveuze en ongeduldige mensen. Hij werkt positief op het hartchakra en helpt je om liefde toe te laten in je leven.
Deze steen werkt positief bij extreem verdriet, vooral bij mensen die een dierbare verloren hebben. Ook ouders die een kind hebben verloren, kunnen troost vinden door dit kristal.
Fysiek heeft rhodochrosiet een positief effect op de bloedsomloop en het immuunsysteem. Hij reinigt het lichaam en zet de nieren aan het werk. Drink voldoende water als je deze steen pas bij je draagt. Bij acné kan rhodochrosiet ook helend werken.

Rhodoniet is een kristal dat positief werkt op het hartchakra. Hij brengt je opnieuw bij je gevoel maar zorgt tegelijk dat je voldoende gegrond blijft. Hij houdt je stevig in de realiteit zonder jezelf en je gevoel uit het oog te verliezen. Rhodoniet maakt je stevig en verankert, en werkt aan je zelfvertrouwen. Deze steen kan ook helpen bij studeren en lezen. Rhodoniet neemt vermoeidheid weg en zorgt dat je voldoende gefocust kan blijven.
Rhodoniet zorgt voor keel en hart, en de verbinding hiertussen (het uitspreken van gevoelens). Leg een rhodoniet in een ruimte waar mensen mekaar ontmoeten. Zo zorgt hij voor harmonie, liefdevolle contacten en rustige gesprekken. Ideaal voor ontmoetingsruimtes, vergaderzalen en werkplekken.
Rhodoniet heeft een sterke werking op longen en luchtwegen. Gaat slijmvorming tegen en helpt bij astmatische ziekten. Door de reinigende werking zorgt deze steen voor een betere stofwisseling en wordt het zenuwsysteem actiever. Rhodoniet verdrijft angsten en zo ook hoofdpijn. Het beschermt ons tijdens reizen.

Robijn werkt vooral op het bloed. Het activeert de lever om bloedplasma te produceren en regelt de bloedsuikerspiegel. Het voorkomt bloedarmoede en regelt de bloeddruk. Gaat vermoeidheid en traagheid tegen. Heeft een gunstige werking op de eierstokken. Robijn versterkt het gevoel van eigenwaarde.

Rookkwarts
Versterkt het spiersysteem en zorgt voor herstel van het kraakbeen. Bevordert de vrouwelijke vruchtbaarheid en versterkt de werking van de nieren. Rookkwarts geeft voor (rouwende) mensen meer levensvreugde, brengt licht in de duisternis en zorgt voor inspiratie.

Rozekwarts
Deze liefdessteen straalt een positieve en krachtige energie uit die vooral het hart raakt. Rozekwarts helpt je vooral liefde aan jezelf te geven. Hij versterkt je zelfvertrouwen en kracht. Dit kristal zuivert alles wat met liefde te maken heeft en geeft je steun in moeilijke periodes (verdriet, hartepijn). Rozekwarts helpt je om op te komen voor jezelf, uit liefde. Hij laat je opnieuw genieten van het leven en maakt je spontaan en creatief. Samen met bergkristal vormt hij een goeie combinatie om rustig te slapen.
De nadruk van deze steen ligt in de werking op het hart en het bloed. Het versterkt het verstand en voorkomt duizeligheid en ouderdomskwalen. Roze kwarts bevordert creativiteit en volwassenheid, daarbij laat het de schoonheid van dingen inzien en is een prima steen tegen liefdesverdriet.

Saffier
Is een steen die het lichaam met de ziel verbindt. Kan chronische ziekten verlichten. Het vermindert aandoeningen als gevolg van stress en bevordert dus de concentratie. Saffier is smaakopwekkend en helpt bij leerproblemen en faalangst.

Seleniet
Deze engelensteen brengt licht en ruimte in je leven, en helpt je verbinding te maken met Engelen en andere lichtwezens. Seleniet verzacht pijn, vooral op emotioneel vlak, en helpt je bij je verwerkingsproces. Bij meditatie helpt hij je om rust te vinden en te vertrouwen op jezelf. Dit is een echt zorg-voor-jezelf-kristal. Het geeft je zuurstof (ook letterlijk) en helpt bij benauwdheid, spanningen en stress.
Een engelensteen als deze laat je opnieuw kennismaken met de speelsheid en het plezier van het leven. Seleniet brengt je weer bij jezelf, en helpt je te genieten. Energetische blokkades worden aangepakt als je deze steen regelmatig bij je houdt. Dit alles gebeurt op een erg zachte manier. Als je seleniet vaak genoeg bij je hebt, zal je merken dat je fijne mensen aantrekt en nieuwe contacten opbouwt. Ook een ideale steen dus om verbindingen (koorden) zuiver te houden.
Seleniet helpt bij klachten van de ruggengraat en epilepsie. Heeft een positieve werking op borstvoeding.

Siberian blue aura kwarts
Deze variant op de kobalt kwarts heeft zijn kleur door een combinatie van siliciumdioxide en kobalt. Deze lichtblauwe kwarts is ook bekend als 'het magische kristal' door zijn enorm krachtige energie. Dit kristal vibreert met het vijfde en zesde chakra, en helpt je beperkende gedachten en overtuigingen los te laten. Dit is het perfecte kristal voor al wie op zoek is naar rust, stilte en vrede in zichzelf. De lichtblauwe energie werkt verhelderend, waardoor de concentratie verbetert en hoofdpijn en vermoeidheid verminderen. Het zuivert de aura en helpt Sterrenkinderen te vertrouwen, waardoor ze zich meer gaan openstellen. Algemeen heeft dit kristal een positieve invloed op de communicatie, maar specifiek ook de communicatie met gidsen en lichtwezens. Vooral de energie van Aartsengel Michael komt hier naar voor, waardoor dit kristal zorgt voor extra bescherming en kracht.

Smaragd
Is een steen die vooral zijn werking verleent aan het hoofd. Vermindert slapeloosheid en nachtmerries. Daarbij neemt epilepsie af. Ook de bloedbanen hebben baat bij deze steen, het voorkomt bloedingen en spataders. Heeft een verjongende werking op de huid en versterkt het verstand en geheugen.

Sodaliet
Sodaliet brengt inzicht in jezelf en je situatie, en helpt je hierbij trouw te zijn aan jezelf en je gevoelens.
Dit kristal helpt je te werken aan zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Sodaliet doorbreekt beperkend denken en gedrag, waardoor hij ondersteunend kan werken bij het overwinnen van angsten, fobieën en verslavingen.
Sodaliet staat voor realisme, objectiviteit en rationeel denken, zonder je intuïtie te negeren.

Sodaliet neutraliseert electromagnetische stralingen, bv. van computers en mobiele telefoon
Sodaliet kan ook worden gebruikt tijdens meditatie, voor meer inzicht en helderheid.
In groep brengt sodaliet evenwicht en vertrouwen, en versterkt de groepsband.

Sodaliet hoort bij het keelchakra en helpt bij klachten thv keel, hals, stembanden (bv heesheid). Sodaliet werkt ook koortsverlagend, bloeddrukverlagend en een goede stofwisseling.

Tijgeroog
Het activeert het denken en versterkt het concentratievermogen. Het is dus een uitstekende steen bij examens. Gaat migraine en hoofdpijn tegen en helpt tegen geestelijke aandoeningen als schizofrenie en epilepsie. Zorgt voor meer zekerheid.

Toermalijn
Beschermt tegen negatieve energie en zet negatieve gedachten om in positieve. Toermalijn brengt lichaam en geest in balans. Deze balans geeft ontspanning, zelfvertrouwen en vermindert angst en verdriet. Toermalijn heeft een sterke kracht tegen het aannemen van een slachtofferrol.

Topaas
Is een steen die werkt op het bloed. Het helpt tegen trombose en bloedvatvernauwingen. Het bevordert de werking van de lever en houdt de bloeddruk op peil. Topaas behoedt zijn drager voor depressies, faalangst en uitputting. Het versterkt echter ook de levenskracht, wat slapeloosheid voorkomt.

Turqureniet
Schenkt rust in de omgang met anderen in je omgeving.

Unakiet
Unakiet werkt bijzonder ontspannend voor psyche en lichaam. Hij werkt geruststellend en verzachtend en is daarom een perfecte ondersteuning bij het verwerken van pijnlijke en emotionele problemen. De steen zorgt voor rust en evenwicht in een rommelige wereld. Hij geeft houvast in woelige tijden en laat je met de tijd het nut van alle ervaringen zien.

Versteend/fossiel hout is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. Daardoor hebben we altijd het gevoel op de goede plek te zijn en voelen we ons thuis. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing. Fysiek stimuleert versteend hout de stofwisseling en gaat overgewicht tegen.
Laat heimwee verminderen of verdwijnen en je thuis voelen, waar je ook bent. Versteend hout geeft je een fijn gevoel van binnen en heeft een kalmerende werking op jezelf en je omgeving. Het bevordert de stofwisseling in het lichaam en werkt tegen overgewicht.

Zebradoriet
Zebradoriet is een opvallende steen door zijn aparte kleurschakeringen.
Deze steen diende zich vaak aan tijdens behandelingen. Zebradoriet helpt chakra's in balans te brengen. Hij brengt ontspanning door zijn zachte energie. Ook neutraliseert deze steen de spanningen en onrust in uw woon- of werkruimte. Zebradoriet brengt een kalmerend en rustgevend gevoel. Van zodra je deze steen bij je draagt, helpt hij je bij het overwinnen van lichamelijke en emotionele trauma's.

Zonneschijn aura kwarts
Deze opvallend geel-oranje kwarts is bergkristal bewerkt met goud, ijzeroxide en platinum. Deze combinatie maakt dit kristal erg speciaal, waardoor er erg veel vraag naar is. Dit kristal is eveneens ideaal voor energetisch werk en healing. Zoals iedere aura kwarts ondersteunt het je bij je spirituele ontwikkeling.

Dit kristal werkt positief op het derde chakra. De zonneschijn aura kwarts activeert en reinigt de zonnevlecht, waardoor oude emotionele trauma's en pijn kunnen worden losgelaten. Deze stenen zijn eveneens erg beschermend. Ook helpen ze het lichaam om toxische stoffen los te laten. Ze hebben een positieve werking op de spijsvertering en gaan constipatie tegen.

Zonnesteen
Is een veelzijdige steen. Het helpt zowel tegen rugklachten, zoals een hernia, als tegen grijze staar en darmstoornissen. Ook helpt deze steen tegen nervositeit. Zonnesteen is een lichtbrengende en hartverwarmende steen. Het zorgt voor zelfbeheersing en gaat negatieve gedachten tegen.


Lemurische zaadkristal punten bezitten een hoge trilling en zijn verbonden met de energie van Lemurië. Deze kristallen zijn erg helend door hun liefdevolle energie. Je kan ze gebruiken om chakra’s te reinigen en in balans te brengen. Deze kristallen verwijderen op een zachte manier negatieve energie en entiteiten. Ze verwijderen net die energie die je niet meer nodig hebt en los mag laten, en dragen hierdoor bij tot spirituele en persoonlijke groei.
Lemurische kristallen zijn helpers bij energetisch werk, en helpen de healer om genezende energie over te brengen. De kristallen geven inzicht en helpen contact te maken met engelen en gidsen.
Deze kristallen hebben een bijzondere connectie met buitenaardse energieën en de kern van de aarde. Ze verbinden verschillende werelden met elkaar, waardoor ze een fijn instrument zijn bij meditatie en channeling. Deze kristallen verhogen het bewustzijn door de liefde die ze uitstralen. Ze maken healing op emotioneel en energetisch niveau mogelijk. Hun energie zuivert en opent je hartchakra, en vergroot je aura.
Lemurische kristallen helpen bij slapeloosheid en pijn, en zorgen voor een goede doorstroming van energie. Je kan ze onder je kussen leggen bij het slapen om inzichten te krijgen in dromen.


Bekijk alle beschikbare kristallen en edelstenen:
www.leniwebshop.be