Webshop » Blog » Gezondheid » Kies voor genezing: omring jezelf met positieve energie

Kies voor genezing: omring jezelf met positieve energie

We weten ondertussen al dat bepaalde ziektes, chronische aandoeningen en specifieke kwaaltjes het gevolg zijn van blokkades in het lichaam. Wanneer we niet lekker in ons vel zitten, fysiek of emotioneel, dan kan de oorzaak worden gezocht op energetisch vlak.

In mijn praktijk krijg ik heel wat mensen over de vloer die al jaren kampen met fysieke klachten of psychische/emotionele problemen. Bij elk van hen ben ik ervan overtuigd dat zij, deels met hulp maar vooral met heel veel geduld, hun klachten kunnen laten verdwijnen.
In deze tijd heeft iedereen het financieel moeilijk, waardoor niet iedereen het zich kan veroorloven om wekelijks langs te komen voor een consult of behandeling. Mensen die leven van een (ziekte)uitkering hebben het eens zo moeilijk en ik vind het vaak erg  dat zij geen beroep kunnen doen op alternatieve geneeskunde, therapie of specifieke medische hulp. Hierdoor wordt de weg naar genezing heel erg lang, en dat is alleen maar spijtig als je weet dat het allemaal veel sneller zou kunnen gaan.

ee03107c0b38f893f49f6a55653e1009-1398462226

In dit stukje wil ik een aantal basistips op een rijtje zetten. Dit zijn kleine maar belangrijke dingen die je zelf kan aanpakken als je beslist hebt om een eerste stap richting genezing te zetten.

Het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer: hoe beter je energie stroomt, hoe beter je je voelt in je lichaam. Je eigen energie wordt bepaald door je eigen gedachten en gewoontes, maar ook door je omgeving. Iedere vorm van negatieve of blokkerende energie kan een heel krachtig effect hebben op jou en je lichaam.

Wil je je beter in je vel voelen? Dan kan je alvast beginnen met deze tips.
Later kan je er dan voor kiezen om, met de hulp van een coach of therapeut, je emotionele blokkades aan te pakken, door gesprek of behandeling.

Het verwijderen van blokkerende energie

Wanneer we al jarenlang hetzelfde doen en denken, staan we er niet meer bij stil wat er wel en niet bij ons past. Als kind nemen we heel veel gedachten en gewoonten over van onze ouders, en we doen vooral wat van ons wordt verwacht. Wanneer we ziek worden, zegt ons lichaam ons dat we niet leven naar wie we werkelijk zijn.
Kijk maar eens om je heen. Mensen doen dag in dag uit hetzelfde, altijd maar dezelfde gewoontes. Alles wordt gewoon routine, we leven haast op automatische piloot.
Wanneer je zo’n leven leidt, is het zeker de juiste tijd om je leven opnieuw in te richten en zo de energie opnieuw te laten stromen.
 

Voel je thuis

Zorg voor een omgeving die bij je past en die in balans is. De allerbelangrijkste plek is je woning, dus daar kan je alvast starten. Ook in je woning moet energie kunnen stromen. Je hoeft heus geen feng shui-expert te zijn om te weten wat je kan veranderen.

- Begin met opruimen en gooi weg wat je niet meer gebruikt: oude kleding, meubels,… Gooi vooral datgene weg wat niet van jou voelt. Misschien heb je nog oude spullen van familie, ex-partners, vrienden die je niet meer ziet,… Alles wat voor jou geen waarde heeft of waar geen positieve herinnering aan vast hangt mag je weggooien. Spullen uit oude relaties verwijder je ook beter uit je woning. De mooie herinneringen draag je in je hart, alle andere zaken hoef je niet meer in je leven te hebben. Let ook op met foto’s van ex-partners of vrienden. Zorg dat je door zulke zaken niet in het verleden blijft hangen. Vergeet zeker niet zolder, kelder en andere vergeten hoekjes op te ruimen. Op zulke plekken bevinden zich de meeste ongebruikte en nutteloze dingen, dus zeker niet onbelangrijk.

- Neem je tijd om je huis op te ruimen. Doe dit rustig aan, zeker als je last hebt van fysieke klachten. Door je huis schoon te maken, zal je lichaam ook gaan zuiveren. Je kan er dus best voor kiezen om iedere dag één hoek, kast of lade op te ruimen. Doe het met de vuilniszak in je hand. Je zal merken dat dit op die manier erg makkelijk gaat en dat het heel bevrijdend werkt.
     
- Zorg voor een aangename doorgang in je huis. Houd alle gangen, overlopen en deuren vrij. Zorg dat je niet over spullen hoeft te stappen om ergens te geraken. Als jij zonder problemen door je huis kan wandelen, dan kan de energie ook vrij stromen.
     
- Hou je huis niet té netjes. Een beetje gezellige rommel zorgt dat je huis leven uitstraalt dus laat zeker zien dat er geleefd wordt. Een levendige woning zorgt voor een levendige energie.
     
- Plaats regelmatig bloemen in huis of zorg voor enkele mooie planten. Ook zij houden je huis levendig en zorgen bovendien ook voor kleur.
     
- Zorg dat je woning helemaal van jou is door enkele persoonlijke spullen te plaatsen. Kies voor zaken die je mooi vindt of die jou een fijn gevoel geven. Koop enkele nieuwe dingen die je huis opfrissen: schilderijtjes, foto’s uit de natuur, kristallen, symbolische beeldjes,…
     
- Maak je woning helemaal van jezelf en zorg dat je tot rust kan komen. Brand elke dag een kaarsje en verspreid een aangename geur door bv. wierook of etherische olie. Deze laatste kan je ook specifiek kiezen om je huis te reinigen of om negatieve energie weg te houden.

We veranderen voortdurend, dus zorg dat je woning met je mee verandert. Zij weerspiegelt namelijk wie je bent, dus neem er zeker je tijd voor. Je kan gerust afstand nemen van al die kleine (en ook minder kleine) dingen die je nooit gebruikt en al jaren niet meer hebt aangeraakt. Gooi alles weg wat je niet meer mooi of leuk vindt, kleding die je niet meer draagt, dingen die je dacht ooit een keertje te kunnen gebruiken,… Je hebt het niet nodig dus weg ermee!
Al deze dingen zorgen voor een geblokkeerde energie in je huis. Door deze weg te gooien maak je niet alleen je huis schoon, maar ook de energie in je woning. Bovendien maak je nog eens ruimte voor nieuwe dingen, en dat is zeker meegenomen als je je binnenkort helemaal lekker voelt en nieuwe dingen wil gaan ontdekken.
 

Reinig je lichaam

Zorgen voor jezelf kan je heel erg letterlijk nemen. Je zit niet lekker in je vel dus je lichaam vraagt om aandacht. Haal een flesje lekker geurende massage olie in huis en maak iedere dag even tijd om jezelf te masseren. Kies iedere dag voor een ander lichaamsdeel. Dit hoeft niet altijd even uitgebreid te zijn. Door het aandachtig masseren van je handpalm geef je je lichaam ook de affectie en warmte dat het nodig heeft om te helen.
Je kan je af en toe ook eens laten masseren, door een professional of een kennis (als je daar de financiële middelen niet voor hebt).
Bij massage kan je specifiek kiezen voor een etherische olie die reinigend werkt, maar vergeet niet om je gevoel te volgen. Kies een geur die jij aangenaam vindt en waar je helemaal van ontspant.
Door massage verwijder je de negatieve energie van je huid en dat is erg belangrijk. Je huid staat voor het contact met je omgeving, dus zorg dat je jezelf regelmatig ‘reinigt’ van alle negatieve energie die aan je lichaam (aura) is blijven plakken.

87ef2146c22ab15073918e4b0d47a7b8-1398462470-medium

Je kan er ook voor kiezen om regelmatig een bad te nemen met reinigend zeezout. Neem je tijd om te ontspannen, te scrubben, rustige muziek te luisteren,… Maak het moment helemaal van jezelf.
Als je niet echt houdt van baden, kan je ook minstens éénmaal per week uitgebreid douchen, scrubben en jezelf insmeren met een fijn geurende bodylotion.
 

Wierook en smudge

In het Oosten wordt iedereen die een tempel betreedt helemaal ‘bewierookt’ door enthousiaste werkers of monniken. Voor hen is het heel normaal om het aura van iemand te reinigen door het zwaaien met tientallen wierookstokjes. Wij hebben hier helaas niet zo’n tempels, maar we kunnen onszelf zeker verwennen met zo’n wierooksessie.
Neem één of twee stokjes van je favoriete wierook, steek deze aan en verspreid de rook rondom je lichaam.
Je kan ook kiezen voor sweetgrass, heilig hout of witte salie.

7da2372c9fa672a3d97a173ddd90d3e9-1398462314
 

Omring jezelf met fijne en positieve energie

Je hoeft geen extreme inspanningen te leveren om de energie in je lichaam opnieuw te doen stromen. Kies voor levendige muziek en dans, ga eens uit of vraag enkele vrienden op bezoek voor een leuke babbel. Zorg er bij dit laatste wel voor dat je je omringt met aangename en positieve mensen die je energie een boost geven. Let op voor mensen die met jouw energie gaan lopen, deze halen je helemaal leeg.
Ben je fysiek niet in staat om te sporten of te bewegen, zoek dan de natuur op of breng deze in huis door kristallen, bloemen en muziek met natuurgeluiden.
 

Kom bij jezelf

Neem iedere avond, voor het slapengaan, tijd voor jezelf. Creëer een moment met jezelf zodat je rust vindt. Steek wat kaarsjes aan en maak het gezellig.

9a0126ffa81095cfb06c54a6d7c1856a-1398462717
 
Negatieve energie verwijderen


Het kan zijn dat je je woning helemaal hebt opgeruimd en ingericht, dat alles een andere plaats heeft gekregen, dat je bloemen, wierook en kaarsjes in huis hebt gehaald, en dat je het toch nog niet goed voelt. Je merkt dit als je bepaalde plaatsen of hoeken vermijdt, of als deze donker of vreemd aanvoelen.
Je woning heeft dan een ‘diepere’ reiniging nodig, op energetisch vlak. Het is zelfs aangeraden om zo’n reiniging regelmatig uit te voeren.

De meeste woningen houden een bepaalde negatieve energie vast, gewoon al door het dagelijkse leven. Discussies en spanningen in een gezin kunnen zulke negatieve energie achterlaten. Als deze blijft hangen, kan dit zorgen voor donkere plekjes in huis. Negatieve entiteiten kunnen hun intrek nemen in je huis als zij zich aangetrokken voelen tot deze energie. In ieder huis bevinden zich wel bepaalde entiteiten of energieën, maar deze hoeven niet altijd slecht te zijn en hoeven dus niet altijd verwijderd te worden. Als deze energieën of entiteiten niet schadelijk zijn hoef je niet onmiddellijk iets te ondernemen. Maar als ze de sfeer en energie in je huis naar beneden halen, dan kan je beter kiezen voor een grondige energetische reiniging.
 

Energetische reiniging

Je kan beroep doen op een energetisch werker die gespecialiseerd is in het reinigen van huizen of je kan zelf aan de slag met salie, heilig hout, wierook en kristallen. Doe vooral wat voor jou goed voelt. Onthoud ook dat je voor een professionele reiniging geen honderden euro’s hoeft neer te tellen.
Als je permanent je woning wil beschermen, kan je bepaalde symbolen ophangen (bv. boven iedere deuropening) of kristallen plaatsen.
Bij het reinigen of beschermen van je woning is vooral je intentie belangrijk. Kies dus voor een methode die voor jou aangenaam is.

ac7aaa7fb39248dcafa43ef9966a5aa5-1398462839-medium
 
Op weg naar genezing

Als je je huis helemaal gereinigd hebt zal je merken dat er één en ander zal verandert in je leven. Misschien zullen bepaalde vrienden je niet meer komen opzoeken of zal je net nieuwe vrienden aantrekken. Je zal beter en rustiger slapen en minder fysieke klachten hebben. Je kan ook merken dat je positiever in het leven staat en meer zin hebt om dingen te ondernemen. Dit is de eerste stap in jouw genezing.
Aarzel niet om meer info of hulp te vragen als je toch niet helemaal je weg vindt. Doe ook regelmatig aardingsoefeningen en maak voldoende tijd voor jezelf.

Smudge artikelen zoals wierook en salie kan je aankopen via mijn online winkel. Kom gerust eens langs (na afspraak) als je wil kennismaken met de verschillende geuren en kaarsen.
http://www.leniwebshop.be