Webshop » Kristallen en edelstenen » Helen met kristallen: Hoe werkt het?

Helen met kristallen

Energetisch werk en healing

Steeds meer energetisch werkers en healers gebruiken kristallen tijdens behandelingen en sessies. Energetisch werk op zich is al moeilijk te bevatten voor de meesten onder ons, laat staan dat men kan begrijpen hoe een steen een bepaalde invloed kan hebben op ons genezingsproces.

Sinds enkele jaren werk ik ook met kristallen en edelstenen in mijn praktijk. Ze zijn intussen deel van mijn leven geworden en zijn overal te zien in mijn woning. Zo heb ik op bepaalde plaatsen ook specifieke kristallen liggen, bijvoorbeeld naast mijn bed, bij mijn computer en mijn meditatieplekje. Ook draag ik sommige kristallen bij me, afhankelijk van mijn stemming of wat er die dag staat te gebeuren.
 
Geloof in zelfgenezing en ondersteuning door de kracht van de natuur

Ik krijg vaak de vraag of dit écht werkt en antwoord dan altijd dat ik het niet zou gebruiken als ik daar niet van overtuigd was.
Of het dan toch niet te maken heeft met overtuiging en zo een placebo-effect veroorzaakt? Het hangt er vanaf hoe je 't bekijkt. Als onze overtuiging of fantasie ons kan helpen om beter te worden, dan ben ik daar heel erg blij mee. Zulke dingen bevestigen nog maar eens dat wij in staat zijn om onszelf beter te maken en misschien wel te genezen. Uiteindelijk maakt het niet uit waardoor je geneest, het belangrijkste is dat je je beter voelt, placebo-effect of niet.

04

Genezen is een proces. Jij zet de eerste stap.

Het is waar dat kristallen ons kunnen helpen te genezen en te helen, alleen is het niet zo evident om daar mee om te gaan. Ons lichaam zit nu eenmaal complex in mekaar en ziekte is meestal een gevolg van vele patronen en gedachten die we al jaren met ons meedragen. Om onszelf te verlossen van alle oude gewoonten en gedachten hebben we geduld nodig, maar ook heel wat inzicht in onszelf en ons leven.
Daarom zeg ik altijd dat kristallen je kunnen ondersteunen, zodat je inzichten krijgt en je beter gaat voelen.

Alles is energie

Ons lichaam heeft verschillende niveaus waar zich blokkades kunnen voordoen. Zo hebben we een fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch (spiritueel) niveau.Naast ons lichaam hebben we ook nog eens onze omgeving en de invloed die deze kan hebben op onze gedachten en gevoelens.

lichaam-energie

Eigenlijk is alles gewoon energie die zich laat zien op verschillende manieren, omdat deze steeds een andere frequentie of dichtheid heeft. Ieder lichaam is hetzelfde, alleen kunnen we op bepaalde vlakken verschillen qua energie.
We gaan ervan uit dat als alle energie in evenwicht is, we gewoon helemaal gezond zijn en ons ook zo voelen. Dit wil zeggen dat we op alle niveaus dit evenwicht moeten kunnen behouden, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Genezen is opnieuw evenwicht vinden

Wanneer we op een bepaald vlak een onevenwicht ervaren, kan dit al snel leiden tot een probleem op vlak van gezondheid. Als we in staat zijn opnieuw balans te creëren, dan zullen we ons gauw beter voelen.
Heel vaak blijven we bewust of onbewust hangen in bepaalde situaties en dus ook gevoelens, en gaan we patronen en handelingen creëren om met die gevoelens en situaties om te gaan. In plaats van het eigenlijke onevenwicht te herstellen, gaan we elders tegenwicht bieden in de hoop onszelf staande te kunnen houden. Dit hele proces gebeurt vaak onbewust, en heel wat van deze gewoonten ontstaan tijdens onze kindertijd. Daarom is het zo moeilijk om te achterhalen wat nu net de oorzaak is van ons onwel voelen.

kristal-evenwicht

Energetisch werk biedt de kans om al die oude, diepgewortelde blokkades op te lossen, zonder dat we onszelf en ons leven tot in detail moeten gaan analyseren.
De natuur is altijd in evenwicht en geeft ons heel wat middelen om ons te helpen ons eigen evenwicht terug te vinden. Als je open staat voor de evenwichtige energie die de natuur ons aanreikt, dan kan je de positieve effecten van energetisch werk en natuurlijke healing voelen. Alles wat we terugvinden in de natuur kan ons dus ondersteunen, en zo dus ook kristallen en edelstenen.

Je kan ziekte en pijn zien als een uitdaging. Bepaalde klachten tonen ons dat we ons hebben aangepast aan andere dingen of mensen die niet resoneren met onze natuurlijke energie. Ziekte daagt ons uit om terug te gaan naar ons originele zelf en te leven vanuit onze eigen energie.
 
De kracht van kristallen

Kristallen hebben een eigen energie en trilling, en ze hebben allen de eigenschap dat ze alles om zich heen in balans brengen. De ene doet dit door negatieve zaken te verwijderen, de andere door positieve energie uit te stralen.
Net zoals planten, bloemen en bomen hebben kristallen helende eigenschappen omdat ze in contact staan met de energie van de aarde, en zo dus trillen op het niveau van evenwicht en rust.

Ieder kristal heeft een eigen energie of frequentie, en heeft dus zo zijn eigen invloed op specifieke zaken.

kristallen-foto
 
Leren van de natuur helpt ons te genezen
Genezen is een kwestie van evenwicht vinden door het loslaten van 'ongezonde' dingen waar we ons (meestal al erg lang) aan vasthouden. Als we er in slagen om opnieuw contact te maken met onze kern (onze natuur) dan komen we tot het besef dat we hebben geleefd met ideeën, gedachten en visies die eigenlijk niet bij ons passen en ons dus hebben belemmerd om evenwichtig in het leven te staan.

De natuur kan ons zoveel leren. De wijsheid van de aarde kan ons helpen om ons opnieuw goed te voelen.
Kristallen delen hun energie en brengen bepaalde systemen opnieuw in balans, waardoor we anders gaan denken en reageren, en ons dus ook fysiek beter gaan voelen.

© Leni De Chou

Bekijk alle kristallen in voorraad: www.leniwebshop.be