Webshop » Specifieke hulp » Angsten en hyperventilatie

Angsten en hyperventilatie

Angst, fobieën, stress en andere emotionele problemen zijn veel voorkomende klachten. Dikwijls gaan deze klachten gepaard met depressie, vermijdingsgedrag en allerlei beperkingen en belemmeringen in het dagelijkse functioneren (werk, school, privé, vrije tijd,...).

Iedereen is wel eens bang of angstig. Angst is een normale en dikwijls een beschermende reactie op dreigend gevaar. Als dit gevaar reeël is, dan is de angst ook te begrijpen en aanvaardbaar. Indien er geen reeël gevaar is en men toch heel angstig is of zelfs in paniek raakt, dan kan er van een angststoornis sprake zijn.


Zelf heb ik jaren enorme last gehad van hyperventilatie. Uiteindelijk heb ik er een angststoornis aan overgehouden, de gekende 'angst om de angst'. Op dit moment spreek ik liever niet over een angststoornis omdat ik weet dat mijn hooggevoeligheid vaak aan de oorzaak lag van mijn gewaarwordingen, waardoor mijn angsten niet constant aanwezig waren.

Sinds mijn jeugd heb ik vele dokters en therapeuten gezien, maar heb nooit de gepast begeleiding gevonden. Stap voor stap heb ik ontdekt hoe ik het voor mezelf aangenamer kan maken en hoe ik het beste kan omgaan met een aanval.


Graag deel ik mijn ervaringen en tips. In mijn praktijk kan je ook terecht voor begeleiding en relaxatie.

In november organiseer ik twee online info avonden, die je dus van bij je thuis kan volgen, via internet of telefoon. Ik zal hier praten over hyperventilatie en paniekaanvallen, over hoe deze tot stand komen, hoe ik deze zelf heb beleefd enz. Ook zal ik vanuit mijn eigen ervaring tips meegeven en jullie vragen beantwoorden.
Ik heb gekozen om dit te doen in twee delen, omdat iedereen dit verschillend ervaart. In het eerste deel zal ik de informatie vooral algemeen houden, zodat mensen met lichte klachten voldoende hebben aan deze info. In het tweede deel zal ik vooral praten voor al wie chronische klachten heeft, en voor wie het gevoel heeft dat angst zijn of haar leven beheerst.

Interesse? Stuur dan je gegevens door via info@leniconsulting.be en ik houd je op de hoogte.

Lees meer over Angsten en hyperventilatie